AcasăActualitateInvatamantA picat la bacalaureat cu media 8,15, după ce a luat 10...

A picat la bacalaureat cu media 8,15, după ce a luat 10 la matematică și logică

La Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Suceava, un singur elev nu a luat bacul, deși a avut media 8,15, relatează Monitorul de Suceava.

Dintre cei 243 de absolvenți, din acest an, ai Colegiului Național „Mihai Eminescu” Suceava, 242 au promovat examenul de bacalaureat, după finalizarea contestațiilor, unitatea de învățământ fiind la un pas de promovabilitate de 100%.

Singurul candidat care nu a promovat este, în sine, un caz special. Este vorba despre o absolventă care a obținut nota 10 la matematică, 10 la logică și 4,45 la limba română. Deși media ei generală este de 8,15, pentru a promova examenul de bacalaureat este necesar ca la fiecare obiect candidatul să obțină nota minimă 5. Nota mică obținută la limba română de eleva în cauză (apreciată de profesori ca fiind o „elevă de nota 10”) nu reflectă cunoștințele și pregătirea ei. La proba respectivă, din cauza emoțiilor și a stresului, i s-a făcut rău, astfel încât examenul la limba română a durat pentru ea mai puțin de jumătate de oră.

Ultimele Articole