AcasăEconomieJoburi/HRALERTĂ! Se caută consultant pentru "unul dintre miniștrii cu imagine bună”

ALERTĂ! Se caută consultant pentru “unul dintre miniștrii cu imagine bună”

Printr-un anunț de angajare postat pe un grup de joburi de pe Facebook, se caută un consultant de imagine digitală pentru “unul dintre miniștrii cu imagine bună”, un fapt inedit fiind că este anunțat și salariul. În funcție de experiență, acesta este 4.500 de lei net sau 6,100 de lei net “sau mai mult”.
Anunțul a fost postat pe grupul de joburi de către George Butunoiu, unul dintre cei mai vechi head-hunteri din România.
  • “Căutăm un Consultant de Imagine Digitală pentru unul dintre miniștrii cu imagine bună din guvern” – este textul anunțului de angajare, fără a menționa și despre care dintre miniștrii Cabinetului Ciucă este vorba.
Consultantul va face parte din cabinetul ministrului și va avea mai multe activități, grupate în trei mari categorii distincte:
  • Foto, video și editare
  • Redactarea textelor pentru postările de pe site și canalele social media
  • Administrarea canalelor social media: creare, dezvoltare, întreținere, optimizare, SEO etc.
Noul angajat va participa la toate întâlnirile importante ale ministrului, în țară și în străinătate, va fotografia, va filma, va edita materialele filmate, va conspecta punctele esențiale ale întâlnirilor și evenimentelor la care participă, va redacta textele de prezentare și le va posta pe canalele de care se ocupă. Programul și locul de lucru sunt flexibile, însă dată fiind natura jobului, vor fi multe deplasări împreună cu ministrul, inclusiv în străinătate, pentru a participa la toate evenimentele care trebuie consemnate, se mai precizează în anunțul de angajare.
Candidații trebuie să aibă experiență relevantă în domeniile de activitate descrise mai sus, să vorbească bine limba engleză și să fie disponibil la deplasări multiple, dar de scurtă durată, de regulă. Editarea video și foto trebuie cunoscută la nivel mediu, semi-profesional (pe calculator). Ministerul dispune de echipamente performante, care acoperă orice nevoie în acest domeniu.
Pentru experiență în două din cele trei domenii, salariul este de 4,500 de lei net. Pentru experiență în toate cele trei, este de 6,100 de lei net, sau mai mult.
“Câteva avantaje nefinanciare indirecte legate de zona de activitate a ministerului pot fi extrem de atractive pentru anumite categorii de candidați. Fiind un job de consilier în cabinetul unui înalt demnitar, angajarea se face cu carte de muncă pe perioada mandatului ministrului”, se mai menționează în anunț.
Contactat de HotNews, Butunoiu a spus că nu este vorba propriu-zis de o recrutare, ci doar de a face câteva recomandări acelui ministru, urmând ca procesul de angajare să urmeze toți pașii procedurali prevăzuți de lege. Fiind vorba de un post de consilier, angajarea nu presupune în mod obligatoriu organizarea unui concurs.

Ultimele Articole