AcasăEconomieAVERTISMENT pentru fanii BITCOIN: Vine reglementarea

AVERTISMENT pentru fanii BITCOIN: Vine reglementarea

Investitorii Bitcoin ar trebui să fie pregătiți pentru un „control guvernamental mult mai mare”, avertizează șeful uneia dintre cele mai mari organizații independente din lume de consultanță financiară și fintech.

 

Avertismentul lui Nigel Green, CEO și fondator al grupului deVere, vine în ziua în care Coinbase, cea mai mare platformă de criptomonede din SUA, se pregătește pentru debutul public. Aceasta lansează oferta publică inițială (IPO) pe Nasdaq sub simbolul COIN începând de miercuri.

 

Bitcoin, maxime istorice

Marți, în aplicația deVere Crypto, Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume prin capitalizare de piață, a atins maxime istorice de 64.000 de dolari. „Listarea directă a Coinbase este o zi cu adevărat importantă pentru criptomonede. Dacă ar atinge valoarea sa de 100 miliarde de dolari pe piața privată, ar deveni imediat una dintre cele mai valoroase 85 de companii din SUA. Desigur, acest lucru este determinat de faptul că cele mai mari două criptomonede din lume, Bitcoin și Ethereum, de care Coinbase este legată intrinsec, au crescut cu 800% și, respectiv, 1.300% în ultimul an”, a declarat Green.

 

Bitcoin a atins marţi un nivel record de 62.741 de dolari pe unitate

„Dar cu aceste salturi astronomice ale prețurilor și pe măsură ce devin din ce în ce mai încorporate în sistemul financiar global și, în mod critic, pe măsură ce listarea directă pe Nasdaq va ajunge la o bază de investiții mai largă, investitorii trebuie să aștepte control guvernamental mult mai mare, a adaugat acesta.

 

„Guvernele, băncile centrale și autoritățile de reglementare vor fi dornice să protejeze status quo-ul monedei. Ar trebui să ne așteptăm la niveluri considerabil mai ridicate de reglementare pe piața criptomonedelor. Într-adevăr, cred că este inevitabil”, a mai spus Green.

 

Investitorii în Bitcoin nu trebuie să se sperie

Cu toate acestea, investitorii Bitcoin nu ar trebui să fie amăgiți de probabilitatea unui control guvernamental mai mare, este de părere oficialul deVere.

 

„Măsurile draconice majore sunt puțin probabile, deoarece monedele digitale sunt considerate din ce în ce mai mult ca fiind viitorul banilor – chiar și de cei tradiționaliști. Într-adevăr, ar trebui adoptată o reglementare proporțională. Acesta ar ajuta la protejarea investitorilor, la consolidarea pieței, la combaterea criminalității și la reducerea posibilității potențiale de perturbare a stabilității financiare globale, precum și la oferirea unui potențial impuls pe termen lung acelor țări care o introduc”, a afirmat Green.

 

BITCOIN, cel mai rapid activ din ISTORIE

 

CEO-ul deVere concluzionează: „IPO-ul Coinbase subliniază faptul că criptomonedele într-o formă sau alta sunt aici pentru a rămâne – și piața va crește. Din acest motiv, investitorii ar trebui să știe că reglementarea va deveni o prioritate mai mare.”

 

 

Ultimele Articole