AcasăActualitateBucureștenii care se mută în aceste zone primesc 1.250 de lei. Cine...

Bucureștenii care se mută în aceste zone primesc 1.250 de lei. Cine sunt cei vizați?

Vești de ultimă oră pentru bucureșteni. Familiile cărora li s-au repartizat locuinţe sociale în blocul din B-dul Prelungirea Ghencea nr. 322-326, nefinalizat deocamdată, ar putea beneficia de un sprijin financiar cu valori cuprinse între 1.250 – 1.750 de lei.
Un proiect de hotărâre în acest sens, iniţiat de grupul USR, urmează să fie dezbătut în şedinţa de miercuri a Consiliului General al Capitalei. Este vorba despre proiectul pilot “Sprijin pentru locuinţă”, iar cuantumul ajutorului financiar acordat ar urma să fie de 1.250 lei/lună pentru o unitate locativă cu o cameră, 1.500 de lei/lună pentru o unitate locativă cu două camere şi 1.750 de lei/lună pentru o unitate locativă cu trei camere.
Proiectul-pilot va fi implementat de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, pe o durată de 6 luni. Solicitanţii vor trebui să depună documente de identitate şi de stare civilă, dovada repartiţiei unei locuinţe sociale în blocul din B-dul Prelungirea Ghencea nr. 322-326, contractul de închiriere a unei locuinţe situate pe raza municipiului Bucureşti (unitate locativă similară cu cea pentru care au primit repartiţie), extras de cont pe numele solicitantului, potrivit Agerpres.ro.

Adevărul despre proiectul din Prelungirea Ghencea

Viceprimarul Capitalei Horia Tomescu a explicat într-o postare pe Facebook motivele pentru care susţine proiectul în baza căruia 114 de familii vor beneficia de un ajutor financiar pentru plata chiriei.
“Cu câteva zile înainte de alegeri, în alergarea disperată după voturi, fosta primăriţă a dat către 114 familii cheile unor locuinţe sociale inexistente. Oamenii s-au bucurat atunci, căci pentru ei o casă înseamnă siguranţa zilei de mâine pentru ei şi pentru copiii lor. Ce nu li s-a spus atunci acestor familii e ceea ce a constatat Curtea de Conturi în noiembrie 2021: locuinţele promise de Gabriela Firea în blocul din Prelungirea Ghencea 322-326 nu pot fi locuinţe sociale câtă vreme proprietarul este o companie şi nu sunt în domeniul public al Municipiului Bucureşti. Acest lucru blochează din punct de vedere legal şi continuarea lucrărilor pentru finalizarea blocului”, a precizat Tomescu.
Potrivit acestuia, reprezentanţii USR din Consiliul General “au găsit o soluţie legală” pentru a sprijini cele 114 familii, care nici acum nu şi-au luat în primire locuinţele promise înainte de alegeri.
“Ne dorim să oferim un ajutor real şi, de aceea, am prevăzut în proiect sume care să acopere costul închirierii unor locuinţe la preţul pieţei, în funcţie de numărul de camere de care ar fi trebuit să beneficieze. Sperăm să obţinem susţinerea tuturor partidelor reprezentate în Consiliul General, pentru acest proiect în sprijinul celor 114 familii”, a menţionat Tomescu.

Ultimele Articole