AcasăEconomieCe este Bitcoin Cash, ruda Bitcoin

Ce este Bitcoin Cash, ruda Bitcoin

O criptomonedă care arată și sună la fel ca Bitcoin s-a strecurat în top 10 cele mai mari monede digitale: Bitcoin Cash.

Aceasta împarte cea mai mare parte a codului său cu bitcoin. Dar este semnificativ mai rapid la procesarea tranzacțiilor. Criptomoneda a crescut mai mult de 11% joi și peste 300% anul acesta, potrivit Coinbase .

 

Ce trebuie să știm despre ruda Bitcoin?

Bitcoin Cash a fost dezvoltată în 2017 ca o diviziune a bitcoinului, cunoscută sub numele de „furculiță” în limbajul cripto, pentru a rezolva unele dintre problemele Bitcoin pe măsură ce a devenit mai popular. Bitcoin, care rulează pe un sistem de registru descentralizat, cunoscut sub numele de blockchain, poate procesa doar maximum șapte tranzacții pe secundă, făcându-l un cripto mai puțin ideal pentru tranzacțiile de zi cu zi.

 

Citește și: Ce se întâmplă cu BITCOIN? Un model de predicție al prețului are o ”precizie uimitoare”

„Bitcoin Cash este versiunea bitcoin care a implementat o creștere a capacității tranzacției”, a declarat economistul Alex de Vries, pentru CNN Business. Creatorii de Bitcoin Cash au urmărit să crească limita de mărime a blocului bitcoin de un megabyte la fiecare 10 minute – ceea ce se traduce la maximum șapte tranzacții pe secundă – la opt megabytes la fiecare 10 minute, a spus de Vries. Blocurile de Bitcoin Cash pot ajunge până la 32 de megaocteți.
Creatorii de Bitcoin Cash ”au scris o actualizare pentru software-ul Bitcoin care a mărit limita tranzacțiilor”, a spus de Vries și, astfel, s-a născut noua criptomonedă.
Bitcoin Cash s-a împărțit în două în 2018, într-o situație similară, creând o altă furcă numită Bitcoin SV, care, cu o valoare de piață de aproape 8 miliarde de dolari, este clasată în prezent pe locul 19 în topul listei valutelor digitale de pe Coinbase .

Care este diferența dintre Bitcoin Cash și Bitcoin?

 

Pentru început, există mai puțină cerere de Bitcoin cash. Bitcoin este de departe cea mai mare monedă digitală, cu o valoare de piață de peste 1 trilion de dolari, potrivit Coinbase. Bitcoin Cash, pe de altă parte, tocmai a trecut de Litecoin și a ajuns pe locul 10 pe lista celor mai mari monede digitale, cu o valoare de piață de aproape 26 miliarde dolari.
Deși ambele au 18,7 milioane de monede digitale în univers, cererea nu este aproape aceeași pentru Bitcoin Cash ca pentru Bitcoin: o monedă de bitcoin costă aproximativ 57.168 de dolari chiar acum, iar o monedă de Bitcoin Cash costă aproximativ 1.412 de dolari.
„Bitcoin Cash s-a dovedit a fi una dintre cele mai rezistente criptomonede din ecosistemul monedei digitale de astăzi”, a declarat pentru CNN Business Konstantin Anissimov, director executiv CEX.IO.
Bitcoin Cash ar fi trebuit să se laude cu viteze mai mari de tranzacționare decât Bitcoin, dar acest lucru nu a reușit să rezolve exact modul în care se așteptau creatorii. Timpii de confirmare a tranzacțiilor în Bitcoin Cash rămân mai mari decât timpii de confirmare a tranzacțiilor Bitcoin din mai multe motive complicate. Cu toate acestea, Bitcoin Cash are un avantaj distinct față de Bitcoin: este mai ieftin de utilizat.
Taxele de tranzacție Bitcoin au crescut în medie până la 60 de dolari, potrivit Coindesk . Și comisionul mediu de tranzacție al Bitcoin Cash este în prezent de doar 0,28 USD, potrivit BitInfoCharts . Taxele de tranzacție se aplică de fiecare dată când transferați monede, fie unei alte persoane ca plată, fie propriului dvs. portofel, a spus de Vries.

Sunteți gata să cumpărați Bitcoin Cash?

 

Majoritatea schimburilor populare de Bitcoin vă vor permite, de asemenea, să cumpărați Bitcoin Cash. De exemplu, puteți cumpăra criptomoneda pe Coinbase, schimbul valutar digital care a devenit public în luna aprilie .
Bitcoin Cash a crescut cu peste 139% în ultima lună. Este o monedă relativ ieftină în comparație cu alte criptomonede populare, cum ar fi Ethereum și Bitcoin-ul original, dar este mai scumpă decât Dogecoinul convertit în memo-criptomonedă, care este în prezent la nivelul de doar 0,60 dolari.

Ultimele Articole