AcasăEconomieFinante PersonaleCinci argumente pentru educația financiară a copiilor

Cinci argumente pentru educația financiară a copiilor

  1. Pentru a nu fi sclavii consumerismului

Educatia financiara vizeaza diferenta dintre nevoie si dorinta. Tot in cadrul acestei educatii se discuta despre recompensa si despre rabdare, respectiv amanarea recompensei.

  1. Pentru a nu fi păcăliți

Daca iti doresti ca copilul tau sa poata face distinctia intre dorinta tertilor de a profita de instinctele umane de valorizare, de recompensare, respectiv ”gadilarea Eu-ului” si nevoia personala, atunci educatia financiara este educatia conforma idealului educational de a dezvolta personalitatea in mod integral, folosind activ informatia in favoarea creativitatii personale, a multumirii personale.

  1. Pentru a nu oferi mai mulți bani pentru un lucru cu o valoare efectivă mai mică

Piata bunurilor ofera o varietate larga. Acelasi bun poate avea preturi diferite in functie de zona in care este comercializat, de accesoriile, in plus, pe care le detine s.a.m.d.

  1. Pentru a munci eficient și inteligent

Banii nu cresc in copaci, iar de la o varsta frageda, copiii vor cunoaste faptul ca banii sunt corelati cu munca depusa si valoarea creata prin munca pentru comunitate.

  1. Pentru a fi motivați să obțină mai mult

Cine nu isi doreste ca copilul sau sa acceada pe scara sociala si sa aiba posibilitati mari? Insa cum poate obtine toate acestea daca el nu stie cum functioneaza banii?

Articolul integral pe superbebe.ro

 

 

Ultimele Articole