AcasăEconomieNewsCine Ștefan Lucian, fondatorul Global Records

Cine Ștefan Lucian, fondatorul Global Records

Cine Ștefan Lucian, fondatorul Global Records. Ștefan Lucian, fondatorul Global Recors are o povestă demnă de o carte.

Potrivit wall-street.ro, acesta a făcut primul pas în antreprenoriat încă din perioada copilăriei. Mama sa era croitoreasă, iar tatăl său bucătar la Disco Ring, Ștefan Lucian fiind originar din Costinești.

Cine Ștefan Lucian, fondatorul Global Records

Pentru că nu avea posibilități materiale, dar își dorea un computer, acesta a inchiriat doua computere, cu bani imprumutati de la un unchi, si a facut un internet cafe in magazinul alimentar detinut de parintii sai.

“Imi amintesc ca la finalul verii am reusit sa scot suficienti bani pentru a returna banii imprumutati si mi-au si ramas pentru computer. Era perioada cu Mirc, iar eu ma pricepeam si la ceva SEO, la nivelul care se facea la vremea aceea. Dupa doi ani ajunsesem la 25 de computere, deci aveam deja mica mea afacere, iar in paralel m-am ocupat si de publicitate online”, povesteste Lucian.

Cine Ștefan Lucian, fondatorul Global Records

Ulterior, norocul a venit la el. Mătușa sa l-a rugat sa o ajute sa vanda un teren pe internet, ceea ce a si facut in scurt timp si a primit un bonus de 500 de euro, in semn de multumire.

” In acel moment am inteles ca as putea face bani din asta si le-am propus parintilor mei sa incepem o afacere imobiliara. Era perioada aceea in care domeniul imobiliar era in formare, se cumpara mult, preturile cresteau peste noapte.

Am amenajat un birou pe holul apartamentului in care locuiam cu ai mei si acolo se intampla tot, erau zile in care aveam si cate 8 vanzari pe zi. A fost o perioada buna pentru ca se cumparau terenuri, exista interes pentru asta. Preturile cresteau de la o zi la alta, tin minte chiar ca la un moment dat am vandut si cumparat acelasi teren de vreo 6 ori. Asa am ajuns la 9 sedii imobiliare si peste 50 de agenti imobiliari in toata zona Dobrogei, din Mamaia pana in Vama Veche”, povesteste Lucian.

Cine Ștefan Lucian, fondatorul Global Records

A urmat apoi afacerea în industria muzicală, în jurul vârstei de 19 când a cunosut-o pe Inna. Cei doi frecventau acelasi grup, mergeau la karaoke, stia ca ii place sa cante, dar nu se gandea la ce avea sa urmeze.

“Mi se parea ca orice este posibil si deja imi demonstrasem ca se poate. Intr-o seara eram in masina, ne intorceam acasa si ea a inceput sa fredoneze o melodie de la radio. Si atunci i-am spus ca nu inteleg de ce nu este artist, pentru ca e frumoasa, are voce, are carisma, e muncitoare, are tot ce ii trebuie.

Ea mi-a spus ca e foarte greu, ca a incercat, dar ca in domeniul asta se reuseste greu. Atunci mi-am propus sa incerc domeniul muzicii, a venit cumva natural, mai ales ca perioada boomului imobiliar incepuse sa paleasca. A fost pura coincidenta”, povesteste Lucian.

Cine Ștefan Lucian, fondatorul Global Records

A inceput sa caute producatori si asa a ajuns in studioul baietilor de la Play&Win cu care a inceput o lunga colaborare. O melodia costa atunci 600 de dolari, iar la nici trei saptamani de la lansarea Hot, piesa era locul 1 atat in Romania, iar apoi si in afara.

Au aparut si solicitarile pentru concerte, insa artista avea o singura melodie. Astfel, a urmat apoi lansarea primului album in care Lucian a investit 10.000 de dolari.

Intr-o saptamana, impreuna cu baietii de la Play&Win au realizat zece piese, pe aceeasi linie, creand astfel o amprenta si un stil muzical specific Innei.

„Pe vemea aceea nu ne gandeam ca unul dintre ingredientele succesului este acesta. Sa ai un stil propriu, sa gasesti vocea potrivita pe stilul potrivit. Insa inca de atunci am inteles ca cel mai important lucru in mzica este muzica”, spune Lucian.

Ani mai târziu, Lucian a continuat sa se axeze pe online si sa dezvolte alte proiecte conexe. Asa a luat nastere in acest an Global Influencers, prima agentie de online influencers de la noi, in parteneriat cu Matei Dima (BRomania) si Razvan Munteanu. Practic, agentia aduce impreuna creatorii de continut din social media si brandurile.

Ultimele Articole