AcasăEconomieCompania românească de construcţii Masterbuild inaugurează o nouă subsidiară în Kosovo, care...

Compania românească de construcţii Masterbuild inaugurează o nouă subsidiară în Kosovo, care va prelua operaţional cererile de proiecte în zona Balcanilor

”Masterbuild – General Contractor & Developer inaugurează o nouă subsidiară în Kosovo care va prelua operaţional cererile de proiecte în zona Balcanilor. Compania românească de construcţii se extinde în regiunea Kosovo,  având la activ deja peste 50.000 mp de facilităţi militare construite în regiuni din Africa sau Europa de Vest. În ciuda fluctuaţiilor preţurilor internaţionale cu materia primă, piaţa de construcţii a funcţionat în ritm accelerat, atât în perioada pandemiei, cât şi de la declanşarea conflictului din Ucraina”, anunţă compania.

Doar în ultimul an, organizaţiile internaţionale din domeniul apărării sau organismele umanitare trans-naţionale au anunţat proiecte de baze militare şi infrastructură specifică în valoare de peste 1 miliard de euro, doar la graniţele de sud – est ale Europei.

Potrivit specialiştilor companiei, din punct de vedere al pieţei de construcţii, contextul internaţional actual mută accentul pe oportunităţile din segmentul institutional, al facilităţilor cu destinaţie militară, precum şi al celor de sănătate. Volumul proiectelor internaţionale dedicate va creşte în perioada următoare, inclusiv pe teritoriul României.

„Anul acesta, odată cu relaxarea condiţiilor sanitare, am repornit activitatea internaţională şi licităm proiecte în special pe segmentul construcţiilor speciale pentru instituţii internaţionale precum NATO sau organisme ale ONU, pentru care am mai lucrat în trecut şi avem un portofoliu consistent. Perioada critică, de război, pe care o traversam, a accentual nevoia de consolidare si de constructie de la zero a unor noi astfel de facilitati” – declară Ştefan Vayna, CEO, Masterbuild – General Contractor & Property Developer.

Cu un număr de peste 60 de angajati, Masterbuild a inregistrat o cifră de afaceri de 15 milioane de euro în 2022. Masterbuild este o companie de construcţii şi dezvoltare logistică şi industrială, activă din 2005 atât pe segmentul construcţiilor industriale, cât şi al proiectelor comerciale şi rezidenţiale. Compania activează atât pe întreg teritoriul României, cât şi pe pieţe internaţionale, iar în 2021 a lansat propriul parc logistic – Masterbuild Logistic Park în zona de nord a Bucureştiului.

 

 

Ultimele Articole