AcasăEconomieBanciCredite Noua Casă prin Banca Transilvania

Credite Noua Casă prin Banca Transilvania

Banca Transilvania acordă credite Noua Casă cu o dobândă de 2% + IRCC (1,17%). Din plafonul total de 1,5 miliarde de lei pentru băncile din program, aproape 250 de milioane de lei au revenit Băncii Transilvania.

Anul trecut, soldul creditelor imobiliare acordate de BT – incluzând împrumuturile Noua Casă – a crescut cu 15% față de 2020. În 2021, peste 14.000 de români şi-au cumpărat locuinţă cu ajutorul Băncii Transilvania, suma acordată fiind de peste 3,7 miliarde lei. 

Detalii despre Noua Casă:

  • Avansul minim este de 5% pentru locuințe de până la 70.000 euro, echivalent în lei, respectiv de 15% pentru locuințe cu valori între 70.001 si 140.000 de euro, echivalent în lei. Suma maximă care poate fi obținută poate ajunge la 119.000 euro.
  • Dobânda este variabilă, calculată în funcție de indicele de referință pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), la care se adaugă o marjă fixă de maxim 2%. 
  • Termenul maxim de acordare este de 30 de ani. 
  • Comision pentru analiza dosarului și taxa de gestiune lunară a contului este zero.
  • Programul este destinat persoanelor fizice, care pot cumpăra locuințe prin intermediul creditelor garantate de stat.
  • Asigurarea locuinței trebuie să acopere toate riscurile și să fie la valoarea de piață de la momentul încheierii asigurării anuale. 

Util pentru clienți:

Despre Banca Transilvania:

Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România şi principalul finanţator al economiei, acoperind toate segmentele de clienți și linii de business în sectorul financiar. Cu o poveste începută în urmă cu aproape 30 de ani, are peste 19% cotă de piaţă, 3,4 milioane de clienţi, peste 9.000 de angajaţi, soluţii de online banking şi 500 de sedii în 180 de localităţi. Este singurul brand bancar românesc din Brand Finance Banking 500 (2021). Dincolo de banking, BT doreşte să aibă impact pozitiv în România, atât pentru oameni, cât şi pentru business şi mediu.

Ultimele Articole