AcasăSport/SanatateCum să te pregătești pentru mersul pe munte vara? Consultați sugestiile specialiștilor...

Cum să te pregătești pentru mersul pe munte vara? Consultați sugestiile specialiștilor Sportano pentru activitățile în aer liber

O ieșire la munte este ideală pentru a vă deconecta de la grijile zilnice, pentru a scăpa de rutină și a vă relaxa. Atunci când vă pregătiți pentru o excursie pe munte, indiferent de anotimp, aveți nevoie de o serie de obiecte de la haine și încălțări potrivite, până la truse de prim-ajutor, mâncare și apă.
Vara ne putem bucura de temperaturi prietenoase pe munte și nu mai suntem nevoiți să purtăm cu noi atât de multe obiecte ca în anotimpul rece, totuși, există și în acest anotimp lucruri indispensabile pentru o ieșire pe munte reușită.

De ce criterii să țineți cont atunci când alegeți încălțămintea potrivită pentru drumețiile montane din timpul verii?

Pentru a vă putea bucura de excursiile pe munte din timpul verii este foarte important să fiți echipat corespunzător. Pe https://sportano.ro/ puteți găsi o gamă variată de încălțăminte pentru drumețiile montane care să vă asigure siguranța și confortul pentru această activitate de la mărci precum Dolomite, Scarpa și Kayland. Există câteva reguli atunci când alegeți această încălțăminte. De exemplu, trebuie să evitați încălțămintea cu talpă plată deoarece ea nu vă poate oferi tracțiunea necesară pe suprafețe moi și alunecoase.

Young happy man backpacker is walking on plato of the mountain with trekking sticks, higher mountains on the background. Sunny fall day.

De asemenea, materialul din care este confecționată talpa este foarte important el având rol antiderapant. O altă regulă importantă este aceea că trebuie să alegeți pantofi care să ofere respirabilitate, să aibă o greutate potrivită, iar înălțimea să fie aleasă corespunzător în funcție de dificultatea traseelor pe care le alegeți. Pentru a vă putea găsi încălțămintea ideală este ușor să consultați un magazin de articole sportive fie el online sau fizic.

Ce îmbrăcăminte ar trebui să alegeți pentru ieșirile pe munte în timpul verii?

Hainele pentru sezonul de vară sunt mai lejere și mai ușor de cărat decât cele pentru sezonul de iarnă care sunt mai grele și voluminoase. Trebuie să evitați să purtați articole groase și mulate atunci când mergeți pe munte vara și să vă îndreptați către articole special concepute pentru această activitate. Pe https://sportano.ro/ găsiți foarte multe mărci din care să vă alegeți tricourile, jachetele, pantalonii scurți sau șapca pentru drumețiile dumneavoastră. Dacă alegeți o pereche de pantaloni de la The North Face vă puteți bucura de talia elastică pe care aceștia o oferă și de materialele special alese pentru acest tip de activitate. Pe lângă tricouri și pantaloni, ar trebui să oferiți o mare imporanță și șosetelor pe care le alegeți pentru călătoria dumneavoastră pe munte și pe care le găsiți în orice magazin de articole sportive.

Group of happy friends, people with backpacks hiking together

Ce alte lucruri ar trebui să se mai regăsească în bagajul dumneavoastră pentru mersul pe munte pe timpul verii?

Chiar dacă cea mai mare parte a atenției noastre atunci când împachetăm pentru drumeție este îndreptată către îmbrăcăminte și încălțăminte, mai sunt și alte articole pe care ar fi bine să le avem la noi în timpul sezonului cald atunci când călătorim pe munte. Nu omiteți să împachetați o cremă de protecție solară deoarece razele soarelui vă pot cauza arsuri chiar dacă temperaturile resimțite nu par atât de ridicate. De asemenea, este important să aveți la dumneavoastră creme pentru pișcăturile insectelor și soluții anti-tânțari pe care să le aplicați periodic pe mâini și picioare. Ochelarii de soare polarizați sunt un alt obiect de nelipsit din bagajul dumneavoastră pentru munte deoarece acest tip de lentilă este destinată celor care petrec mult timp în aer liber.

Avantajele magazinelor online atunci când sunteți în căutarea articolelor pentru mersul pe munte vara

Un magazin de articole sportive online are numeroase avantaje în comparație cu un magazin fizic. Pe https://sportano.ro/ vă puteți bucura de 30 de zile pentru retur în caz că v-ați răzgândit cu privire la un articol și livrare gratuită. În plus, marele avantaj al acestui tip de magazin este faptul că aveți la dispoziție o gamă impresionantă de branduri din care să alegeți. Puteți sorta articolele căutate în funcție de preț, mărime, culoare, gen și marcă. Tot ce trebuie să faceți este să vă bucurați de produsele preferate care să vă facă drumețiile mai confortabile și mai sigure. Pe site vă așteaptă mărci precum Viking, Swix, Nike sau Pit Bull West Coast.
 

Ultimele Articole