AcasăEconomieDominația BITCOIN începe să scadă! Ether vine puternic din urmă

Dominația BITCOIN începe să scadă! Ether vine puternic din urmă

Dominația Bitcoin asupra valorii totale a pieței criptomonedelor este în scădere, pe măsură ce Ether, cel mai mare rival al său, a atins nivelul de 3.000 USD, sugerând spațiu și mai mare pentru evoluție. 

Cea mai mare monedă digitală reprezintă acum aproximativ 46% din valoarea totală a pieței criptografice de 2,3 trilioane de dolari, în scădere de la aproximativ 70% la începutul anului, potrivit trackerului CoinGecko, citat de Bloomberg. Etherul, moneda digitală de pe locul doi, deține o cotă de 15%, iar un grup de alte monede și-a dublat ponderea în aceeași perioadă, la 36%.

Bitcoin rămâne cea mai mare criptomonedă, dar impulsul în alte jetoane atrage un interes tot mai mare, cum ar fi Ether, care a încasat 3.000 de dolari pentru prima dată luni, după ce a crescut de patru ori în acest an. Susținătorii criptomonedelor spun că investitorii se simt mai confortabili cu o varietate de jetoane, în timp ce criticii afirmă că sectorul ar putea fi în mâna unei manii stimulate de instinct.

„Ethereum este în creștere și nu pare să aibă piedici în cale” , a scris Edward Moya, analist senior de piață la Oanda Corp.

Ether a depășit cu mult Bitcoin până acum în acest an

 

Distribuția actuală a cotei de piață reflectă, de asemenea, un shakeout în sectorul criptomonedelor. Bitcoin încă nu a recuperat tot terenul pierdut după ce a căzut de la un record de la mijlocul lunii aprilie de aproape 64.870 dolari.

Listarea de luna trecută Coinbase Global Inc. în SUA este cel mai recent semn al modului în care mai mulți investitori îmbrățișează zona aceasta a criptomonedelor, în ciuda riscurilor generate de nivelurile ridicate de volatilitate și de controlul extins al reglementării.

Etherul se află în prezent lumina reflectoarelor. Un upgrade al blockchain-ului Ethereum afiliat, precum și popularitatea rețelei pentru servicii financiare sunt printre factorii citați pentru creștere.

Strategul Evercore ISI Rich Ross și-a stabilit o țintă de 3.900 de dolari pentru token. Etherul a crescut cu 2,8%, până la 3.052 USD, începând cu ora 13:05, în Hong Kong, luni.

Și alte criptomonede au sărit. Prețul Binance Coin a crescut cu 3.460% în ultimele 12 luni, potrivit CoinGecko. Dogecoin, un jeton a început ca o glumă în 2013, dar ajuns un favorit pe social media, fiind promovat chiar de către Elon Musk, a crescut cu 15.000% la o valoare de piață de aproximativ 50 de miliarde de dolari.

 

 

Ultimele Articole