AcasăEconomieElon Musk vrea judecată pe repede înainte în cazul Twitter

Elon Musk vrea judecată pe repede înainte în cazul Twitter

Avocaţii miliardarului Elon Musk, în documentele depuse vineri la tribunalul din Delaware Chancery, au declarat că ”cererea nejustificată” a Twitter de a grăbi judecarea cazului fuziunii în două luni ar trebui respinsă.
Compania cu sediul în San Francisco încearcă să rezolve lunile de incertitudine pentru afacerea sa, în timp ce Musk încearcă să renunţe la înţelegere din cauza spamurilor de pe Twitter.
Twitter l-a dat în judecată, marţi, pe Musk pentru încălcarea acordului de cumpărare a platformei de socializare, solicitând unei instanţe din Delaware să ordone miliardarului să finalizeze fuziunea la preţul convenit de 54,20 de dolari per acţiune.
Compania a cerut ca procesul să înceapă în septembrie, deoarece acordul de fuziune cu Musk se încheie pe 25 octombrie 2022.
”Solicitarea bruscă a Twitter cu viteza luminii după două luni de tărăgănare şi confuzie este cea mai recentă tactică a sa de a ascunde adevărul cu privire la conturile de spam suficient de mult pentru a-i convinge pe inculpaţi să renunţe la caz”, se arată în plângerea împotriva lui Musk.
Avocaţii lui Musk au susţinut că disputa cu privire la conturile false şi spam a fost fundamentală pentru valoarea Twitter şi extrem de consumatoare în ceea ce priveşte faptele şi experţii. Ei au spus că va necesita o perioadă îndelungată pentru investigaţii şi au cerut ca data de judecată să fie stabilită începând cu 13 februarie 2023.
Pachetul de finanţare prin împrumut alocat de bănci pentru achiziţia lui Musk expiră în aprilie 2023. Acest lucru înseamnă că dacă procesul ar începe în februarie şi nu s-ar termina până în luna aprilie, înţelegerea ar cădea.
Twitter a refuzat să comenteze ultima moţiune a lui Musk.
Acţiunile Twitter au scăzut cu aproximativ 1% în tranzacţiile extinse.
Joi, Comisia pentru Bursă şi Valori Mobiliare,(SEC) i-a cerut lui Musk să depună orice material menit să influenţeze în mod corespunzător acţionarii în încercarea sa de a cumpăra Twitter. Solicitarea SEC vine după ce o problemă a fost semnalată într-un alt dosar.
 

Ultimele Articole