AcasăEconomieGoogle renunţă la aplicaţia Podcasts

Google renunţă la aplicaţia Podcasts

Google Podcasts îngroaşă rândul aplicaţiilor şi serviciilor închise de companie în ultimii ani, fiind doar ultima dintr-un lung şir de produse trecute pe linia moartă.

În acest caz, este vorba de o decizie strategică, prin care podcast-urile sunt mutate din aplicaţia dedicată în YouTube Music.

Google urmează, astfel, exemplul Spotify, care a pus la un loc muzica şi podcast-urile. Dacă în cazul Spotify numărul mare de utilizatori ai aplicaţie Spotify a fost factorul determinant, aici este vorba de numărul redus de utilizatori ai aplicaţiei Google Podcasts.

Conform unui studiu făcut de Edison în Statele Unite, dintre utilizatorii Google care ascultă podcast-uri, 23% le ascultau pe YouTube şi doar 4% în aplicaţia Google Podcasts.

Cu alte cuvinte, utilizatorii oricum se îndreptau spre YouTube pentru podcast-uri, iar aplicaţia dedicată avea prea puţini utilizatori.

Compania le oferă, totuşi, celor care foloseau Google Podcasts posibilitatea migrării datelor prin intermediul formatelor RSS şi OMPL.

Ultimele Articole