AcasăEconomieImobiliareIMMOFINANZ își prezintă strategia actualizată de creștere, ca urmare a achiziției pachetului...

IMMOFINANZ își prezintă strategia actualizată de creștere, ca urmare a achiziției pachetului majoritar de către CPI Property Group

IMMOFINANZ își prezintă strategia actualizată de creștere, ca urmare a achiziției pachetului majoritar de către CPI Property Group. Compania dorește să mențină strategia de creștere și creare de plus-valoare, cu focus pe proprietățile de retail și office. Pentru gestionarea dinamică a portofoliului, mai multe proprietăți, cu o valoare totală de aproximativ 1 miliard de euro, vor fi vândute, veniturile obținute urmând a fi investite în active cu randament ridicat. Evoluția de succes a companiei va continua, pe o bază financiară solidă IMMOFINANZ, completată de consolidarea activităților ESG (Guvernanța de mediu, socială și corporativă). IMMOFINANZ va beneficia, în cadrul acestei strategii, de o cooperare strânsă cu CPI Property Group și de sinergiile care vor decurge din aceasta.

IMMOFINANZ intenționează să își extindă în continuare portofoliul de retail ca parte a strategiei actualizate. Consolidarea în continuare a segmentului de parcuri comerciale din Europa va fi întărită prin achiziții și prin dezvoltarea STOP SHOP-urilor de succes, rezistente la criză. Având în vedere cea mai recentă evoluție pozitivă a cifrei de afaceri a chiriașilor și a numărului de vizitatori, extinderea portofoliului de retail va fi susținută prin investiții în centre comerciale locale, care sunt în concordanță cu marca VIVO! Actualul curs de creștere pentru soluțiile de birouri myhive va fi continuat, prin care accentul va fi pus în continuare pe extinderea pe piețele principale ale IMMOFINANZ.
“Cu STOP SHOP, VIVO! și myhive, dispunem de branduri și soluții imobiliare de primă mână, inovatoare, pentru a răspunde în mod optim dorințelor și cerințelor chiriașilor și clienților noștri. Obiectivul nostru este acum să extindem în continuare această poziție puternică: Vrem să devenim principalul furnizor de proprietăți de retail pe piețele noastre principale. Și vom extinde, de asemenea, portofoliul myhive pentru a convinge un număr tot mai mare de chiriași de avantajele conceptului nostru imobiliar inovator, flexibil și sustenabil”, a explicat Radka Doehring, membră a Comitetului Executiv al IMMOFINANZ.
Noile investiții în actualul mediu de piață se vor concentra pe activele de retail și de birouri. Ca parte a gestionării active a portofoliului său, IMMOFINANZ intenționează să vândă proprietăți cu o valoare de aproximativ 1 miliard de euro. Aceste vânzări se vor concentra, în primul rând, asupra proprietăților cu un randament mai scăzut și asupra activelor cu un singur chiriaș. Veniturile obținute din vânzări vor fi investite în proprietăți de retail și de birouri cu randament mai ridicat pe piețele principale ale companiei sau vor fi folosite pentru rambursarea datoriilor. În cursul unei integrări mai strânse a întregului grup, IMMOFINANZ urmărește o strategie axată pe comerțul cu amănuntul și pe birouri pe piețele principale, iar achizițiile vizate vor implica proprietăți de la CPI Property Group care se potrivesc cu această strategie. În urmărirea acestei strategii, IMMOFINANZ va beneficia de o strânsă cooperare cu CPI Property Group și de efectele de sinergie aferente.
IMMOFINANZ intenționează, de asemenea, să își continue strategia ESG ambițioasă în viitor. Strategia de emisii nete zero, care este concepută pentru a face ca societatea să fie lipsită de emisii de-a lungul întregului lanț valoric, rămâne neschimbată. IMMOFINANZ își va coordona, de asemenea, obiectivele ESG și raportarea ESG cu CPI Property Group, pentru a oferi investitorilor și altor părți interesate o mai bună înțelegere a performanțelor și obiectivelor ESG în cadrul întregului grup.
Cursul de creștere al companiei va fi susținut de o bază financiară solidă. Accentul pentru noi finanțări în actualul mediu de piață va fi pus, în primul rând, pe finanțarea bancară pe termen lung.
Comitetul executiv se așteaptă să anunțe o orientare mai detaliată privind evoluția preconizată a activității în exercițiul financiar 2022 în a doua jumătate a acestui an.

Ultimele Articole