Cea mai mare bancă din SUA a dat în judecată VTB în aprilie, după ce banca de stat rusă a dat-o în judecată, în Rusia, pentru a recupera banii care au fost îngheţaţi.
JP Morgan a spus că sancţiunile SUA nu i-au permis să elibereze fondurile, iar VTB a fost de acord să rezolve disputele în Manhattan, nu în Rusia.
Dar JPMorgan a spus că VTB a obţinut ulterior o ordonanţă de la o instanţă rusă prin care i-a cerut să întrerupă procesul din Manhattan.
JPMorgan a declarat că cererea sa de întrerupere a procesului a fost ”împotrivă voinţei sale”, deoarece s-ar fi confruntat cu riscuri în Rusia, dacă ar fi încălcat acea interdicţie.
VTB este a doua cea mai mare bancă a Rusiei.
De asemenea, doreşte respingerea procesului lui JPMorgan, dar băncile nu au putut conveni asupra unui limbaj adecvat pentru o ordonanţă comună de respingere.
Judecătoarea districtuală Lorna Schofield din Manhattan le va revizui propunerile.
Avocaţii VTB din SUA nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii. Avocaţii JPMorgan nu au răspuns imediat solicitărilor separate.
VTB a fost inclusă pe lista de sancţiuni a Departamentului Trezoreriei SUA în februarie 2022, după invadarea Ucrainei.
Pe 6 august, Schofield a amendat VTB cu 500.000 de dolari după ce nu a respectat ordinul ei de a solicita suspendarea cazului rusesc.
Unele dintre activele JPMorgan din Rusia au fost îngheţate în legătură cu disputa. În raportul său trimestrial, de pe 2 august, JPMorgan a declarat că se confruntă cu revendicări şi îngheţari de active în Rusia, care depăşesc activele disponibile pe care le are acolo şi că confiscările de active rămân posibile.