AcasăEconomieMinisterul Dezvoltării: Au fost finalizate listele cu obiectivele de investiţii ce vor...

Ministerul Dezvoltării: Au fost finalizate listele cu obiectivele de investiţii ce vor fi realizate prin Programul Anghel Saligny în judeţele Bihor, Buzău, Mureş şi Vâlcea

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de MInisterul Dezvoltării, au fost finalizate listele cu obiectivele de investiţii ce vor fi realizate în judeţele Bihor, Buzău, Mureş şi Vâlcea, urmând alocările şi pentrviu celelalte judeţe. 

”Aceste patru judeţe se alătură celorlalte 12 (Alba, Arad, Argeş, Braşov, Brăila, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Harghita, Sibiu şi Tulcea), precum şi sectoarelor municipiului Bucureşti, care au primit finanţare prin Program, în ultima lună”, a precizat ministrul Cseke Attila.  

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, conform criteriilor de selectare, în judeţul Bihor, au fost propuse spre finanţare 120 obiective de investiţii, în valoare totală de 1.488.786.824,14 lei. 

Pentru judeţul Buzău, au fost aprobate 101 obiective, în valoare totală de 1.357.909.823,88 lei. 

Unităţile administrativ-teritoriale din judeţul Mureş vor primi finanţare pentru 136 de investiţii, în valoare totală de 1.448.028.839,61 lei. 

În judeţul Vâlcea, din totalul celor 163 solicitări, ministerul va finanţa 119 obiective, în valoare totală de 1.378.779.511,12 lei, reprezentând aproximativ 52% din cuantumul tuturor solicitărilor pentru acest judeţ. 

Prin Programul Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny”, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, asigură serviciile de bază în localităţi (apă, reţele de canalizare şi de gaze) şi reabilitează drumurile şi podurile.  

Ministerul a publicat, la începutul lunii mai, criteriile de prioritizare a proiectelor care vor primi finanţare, din bugetul total al programului de 65,5 miliarde de lei, dar şi lista sumelor repartizate pe judeţe, iar, până la termenul de depunere a solicitărilor, autorităţile au depus cereri în valoare totală de 137 de miliarde de lei. 

 

 

Ultimele Articole