AcasăEconomieEnergieO mare termocentrală s-a oprit pentru că a rămas fără cărbune! Mină...

O mare termocentrală s-a oprit pentru că a rămas fără cărbune! Mină închisă de tribunal

De peste o săptămână, activitatea Carierei Miniere Roșia este oprită, ca urmare a suspendării Acordului de Mediu, iar lipsa cărbunelui se simte în activitatea termocentralelor, fiind închisă activitatea termocentralei Ișalnița, relatează Gazeta de Sud.

Decizia de închidere a minei a fost luată de Tribunalul București la solicitarea unei organizații non-guvernamentale. Aceștia au solicitat suspendarea și chiar anularea Acordului de Mediu pentru anumite încălcări ale legislației. Tribunalul București a acceptat cererea de suspendare și a emis o hotărâre executorie. Prin urmare, aceasta a fost pusă în aplicare joia trecută și subunitatea minieră și-a încetat activitatea.

Conducerea Complexului Energetic Oltenia a anunțat că a formulat recurs la decizia Tribunalului Gorj și așteaptă ca magistrații să anuleze prima decizie.

Cariera Minieră Roșia are 1.200 de salariați și este cea mai mare din România. Produce cărbune în principal pentru Sucursala Electrocentrale de la Rovinari și nu numai. Problema este că grupurile energetice de la Rovinari produc două treimi din energia electrică de la Complexul Energetic Oltenia. Prin urmare, întreaga activitate gravitează în jurul Termocentralei de la Rovinari.

Acum Complexul Energetic Oltenia a ajuns să funcționeze cu numai 5 grupuri energetice, după ce în urmă cu două săptămâni avea pornite 7 blocuri energetice. De la o producție medie de 1.700 de MWh s-a ajuns la livrări de 1.000 de MWh.

Ultimele Articole