AcasăTech&ScienceGadgetsPași simpli pentru o casă curată

Pași simpli pentru o casă curată

Timpul este cel mai prețios lucru din viața oamenilor activi. Biroul s-a mutat acasă și toată lumea încearcă să păstreze echilibrul între orele de lucru și timpul liber. Toată lumea își dorește o casă ordonată, însă, pentru a reuși acest lucru, de obicei, pierde foarte mult timp.

Iată cum poți scurta timpul pentru curățenia casei, cu câteva activități zilnice care te vor ajuta să îți rămână timp și pentru pasiunile tale.

  • Folosește produse electrocasnice care îți ușurează munca: aspirator vertical, mașină de spălat rufe, mașina de spălat vase și orice alte accesorii care îți fac viața mai ușoară.
  • Învață toți membrii familiei să fie ordonați. Faceți câteva reguli și respectați-le. Dacă fiecare dintre voi își păstrează lucrurile în ordine, vă va fi mai ușor să curățați casa. Chiar și copiii mici trebuie să își strângă jucăriile și să le păstreze în spațiul stabilit. Exersați împreună și cu timpul, vor învăța și ei să fie ordonați.
  • Faceți zilnic patul. Dormitorul va arăta mult mai bine cu patul aranjat. Fă-ți un obicei și alocă zilnic câteva minute pentru aranjarea patului. Toți membrii familiei pot face singuri acest lucru, în fiecare dimineață. Este un obicei simplu, care vă ajută să aveți o cameră ordonată.
  • Păstrați hainele în dulap. Amenajează spații speciale pentru a păstra fiecare tip de îmbrăcăminte și păstrează-le mereu în dulap. Evită păstrarea lucrurilor pe scaune sau pe fotolii. Chiar dacă vrei să porți de mai multe ori un lucru, găsește un dulap în care să așezi aceste haine. Cumpără pentru fiecare membru al familiei un coș în care să-și pună hainele murdare. Dacă aveți lucrurile ordonate, le veți găsi mult mai ușor și casa va arăta mereu impecabil.
  • Nu lăsa obiecte aruncate pe dulapuri sau pe noptiere. Stabilește sertare sau cutii speciale pentru fiecare accesoriu și puneți-le la loc de fiecare dată.
  • Menține biroul ordonat. Dacă muncești de acasă, amenajează-ți un spațiu pentru această activitate. Păstrează documentele în bibliorafturi și toate accesoriile în sertare. Dacă ai un birou ordonat, te vei putea concentra mult mai bine. Învață și copiii la fel. Amenajează-le rafturi, dulăpioare și sertare în care să își păstreze cărțile și rechizitele.
  • Aspiră mai des zonele frecventate. Curăță ori de câte ori este nevoie bucătăria, holul și camera de zi. Poți folosi un aspirator vertical care este ușor de manevrat și în câteva minute vei avea o zonă curată.
  • Curăță zilnic baia. Dezinfectează frecvent obiectele sanitare și stabilește cu ceilalți membri câteva reguli pentru menținerea curățeniei.
  • Nu lăsa vasale murdare în chiuvetă. Stabiliți reguli pentru a evita să aveți o bucătărie cu multe vase murdare.

Fă zilnic câțiva pași mici pentru a avea o casă curată și te vei putea bucura mai mult de timpul liber. În plus, o casă curată te va ajuta să te concentrezi mai bine și va fi locul în care te poți relaxa după o zi cu multe provocări.

Ultimele Articole