AcasăEconomieFinante PersonalePleci în vacanță? Unde este mai avantajos să-ți faci plinul

Pleci în vacanță? Unde este mai avantajos să-ți faci plinul

Dacă vreți să mergeți în vacanță cu mașina trebuie să știți că bugetul alocat în anii trecuți sau calculat în ultimele luni nu se mai potrivește cu cel din această perioadă. Motivul: prețurile la carburant au avut în ultimele luni o evoluție accelerată.

Cei care vor să meargă în vacanță cu mașina în străinătate trebuie să știe că prețurile la carburanți pot varia de la o țară la alta. Există țări unde motorina și benzina sunt mai scumpe decât în România, dar și țări unde achiziționarea de combustibil este mai avantajoasă.

Conform ultimelor date centralizate la nivel mondial în urmă cu doar câteva zile, în România prețul unui litru de benzină este în jurul valorii de 1 euro și 74 de cenți, iar cel de motorină – 1 euro și 84 de cenți, adică 8 lei și 61 de bani, respectiv 9 lei și 10 bani.

La acest capitol suntem depășiți doar de Grecia, unde prețul unui litru de benzină a ajuns la 2 euro și 40 de cenți, iar motorina este peste 2 euro litrul. Dacă plănuiți să mergeți în vacanță cu mașina, trebuie să știți că acolo veți plăti 120 de euro pentru un plin, adică în pus cu 33 de euro față de un plin făcut în țara noastră.

Articolul integral pe digi24.ro

Ultimele Articole