AcasăEconomiePremier Energy şi Motor Oil Renewable Energy Single Member achiziţionează două proiecte...

Premier Energy şi Motor Oil Renewable Energy Single Member achiziţionează două proiecte fotovoltaice de 86 MW şi o capacitate de stocare de 16 MW

”Premier Energy Group, prin Alive Renewable Holding Limited, alături de Motor Oil Renewable Energy Single Member SA (MORE), au semnat achiziţia a două noi proiecte fotovoltaice pentru producerea de energie electrică din surse regenerabile. Aceste două proiecte însumează o capacitate de 86 MW în dezvoltare, precum şi o capacitate de stocare de 18 MW, marcând angajamentul companiilor de a extinde infrastructura de energie regenerabilă. Achiziţia este supusă aprobărilor Consiliului Concurenţei şi FDI”, anunţă compania.

Cele două proiecte urmează a se dezvolta în judeţul Buzău. Alive Capital SA, subsidiara grupului Premier Energy, va coordona dezvoltarea proiectelor fotovoltaice, Premier Energy şi MORE.

 Premier Energy şi MORE îşi propun să finalizeze construcţia proiectelor până în a doua jumătate a anului 2025.

”Aceasta achiziţie confirmă strategia Grupului Premier Energy de a viza în continuare noi achiziţii strategice şi dezvoltarea de noi proiecte în domeniul energiei regenerabile, ca urmare a angajamentului său de a contribui direct la combaterea schimbărilor climatice”, anunţă companiile.

În România, Premier Energy este al treilea cel mai mare distribuitor de gaze naturale în ceea ce priveşte volumele distribuite şi dimensiunea reţelei de distribuţie a gazelor naturale (peste 3.600 km) acoperind diferite judeţe, precum şi unul dintre cei mai mari furnizori de gaze naturale. Premier Energy este dedicat dezvoltării infrastructurii de energie regenerabilă în România şi Republica Moldova, cu peste 1.000 MW de capacitate de generare a energiei regenerabile în proprietate, management sau în dezvoltare. Premier Energy este lider pe piaţa de energie electrică din Republica Moldova, furnizând şi distribuind electricitate la aproximativ 70% din populaţie, cu aproape 1 milion de puncte de consum.

În România şi Moldova, Premier Energy furnizează gaze naturale si energie electrică acoperind aproximativ 2,4 milioane de puncte de consum.

 

 

 

 

Ultimele Articole