AcasăActualitateMediuPrimăria Braşov ”plantează” copaci high-tech

Primăria Braşov ”plantează” copaci high-tech

Primăria Braşov va monta un copac realizat cu ajutorul bio-tehnologiei, care are o capacitate de filtra aerul egală cu ea a 275 de arbori, funcţionând pe baza unor ventilatoare care curăţă aerul ca trece prin nişte panouri din muşchi. Costul acestuia este estimat la 330.000 de lei.
„Un copac urban va filtra aerul din centrul Braşovului. Primăria administrată de Allen Coliban a început procedura de cumpărare a acestui sistem inteligent cu o capacitate de filtrare a aerului egală cu cea a 275 de arbori”, anunţă, sâmbătă, USR într-o postare pe Facebook.
Instalaţia funcţionează pe bază de ventilatoare de dimensiuni mari.
„Sistemul inteligent «inspiră» aerul murdar, îl filtrează prin panourile cu muşchi şi îl «expiră» apoi ca aer filtrat, curat.  În plus, peretele de muşchi irigaţi răceşte şi zona înconjurătoare, iar prin banca de lemn de la baza copacului urban acesta poate fi folosit şi ca loc de relaxare”, precizează sursa citată.
Costul de achiziţie al instalaţiei este estimat la 330.000 de lei, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 25 iulie.
 

Ultimele Articole