AcasăEconomieProducătorul de rachete Firefly cumpără compania de servicii de lansare pe orbită...

Producătorul de rachete Firefly cumpără compania de servicii de lansare pe orbită Spaceflight

Firefly este o companie de transport spaţial care ajută clienţi precum NASA şi General Atomics cu servicii de lansare, lunare şi în spaţiu, în timp ce Spaceflight oferă servicii pentru sateliţi şi alte nave spaţiale pe orbită.

Acordul vine într-un moment în care cererea pentru trimiterea de sateliţi în spaţiu rămâne puternică, dar startupurile de rachete din SUA se confruntă cu un mediu de finanţare dificil, pe fondul falimentului Virgin Orbit.

Cererea a trecut, de asemenea, de la lansarea câtorva sateliţi pe rachete mici la lansarea de roiuri de sateliţi simultan folosind rachete mai mari, cum ar fi cele produse de SpaceX.

Firefly, cu sediul în Texas, încearcă să-şi producă în masă racheta de dimensiuni medii, în timp ce dezvoltă un lansator mai mare în cadrul unui nou parteneriat cu Northrop Grumman.

Nava lunară Blue Ghost a Firefly este programată să finalizeze prima dintre cele două misiuni pe Lună anul viitor, împreună cu NASA, şi va fi lansată pe o rachetă SpaceX Falcon 9.

Firefly se numără printre câteva companii spaţiale americane care luptă pentru a lansa mici sateliţi în spaţiu.

Compania a fost evaluată la peste 1 miliard de dolari când firma de capital privat AE Industrial Partners a devenit cel mai mare acţionarul al său, în martie 2022.

Spaceflight operează instalaţii de producţie şi procesare a maselor utile în Bellevue, Washington.

 

Ultimele Articole