AcasăGeneralSindicaliștii din poliție, nemulțumiți de noile uniforme! Echipamentul „Bazar Europa” costă 5.000...

Sindicaliștii din poliție, nemulțumiți de noile uniforme! Echipamentul „Bazar Europa” costă 5.000 de lei

Sindicatul polițiștilor Sidepol solicită Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) să nu aprobe furnizarea noilor uniforme către angajații ministerului de Interne, motivând slaba calitate a acestora.
”Vom solicita IGPR, ca măcar în al 12-lea ceas, aceste uniforme primite de ofițerii promoției iulie 2022 să rămână la nivel experimental astfel încât <grosul> echipamentului ce urmează a fi livrat din toamnă să fie la alte standarde, altfel ne vom vedea puși în fața unui dezastru ce va costa instituția sute de milioane de lei”, anunță sindicatul într-o postare pe Facebook.
Sindicaliștii susțin că noile uniforme au fost create în ”bătaie de joc” și sunt considerare ca provenind din ”Bazarul Europa”.
”Vă prezentăm în <exclusivitate> așa-zisa nouă uniformă din <Bazar Europa> a cărei valoare financiară se presupune că ar ajunge la formidabila suma de 5.000 de lei. Acum un an de zile eram „asigurați” de conducerea Poliției Române că <noua uniformă> va fi top. Într-adevăr, dacă ar fi un clasament pentru creațiile amatorilor croitori această uniformă ar fi în acel <top>.
A fost nevoie de ani de zile pentru ca Poliția Română sa poată elabora tacit și în bătaie de joc o uniformă, fără a consulta în mod real pe nimeni asupra modelului acesteia. Cu siguranță acest proces de schimbare a uniformei va deveni studiu de caz pentru instituțiile europene de poliție la categoria: -AȘA NU-
Începând de la încălțămintea care se prezintă execrabil în ciuda prețurilor ridicate, aproximativ 350 de lei pentru adidași („pantofi tactici”) și 400  de lei pentru „ghetuțele de vara” și până la șepcuța cu inscripție brodată, totul e glumă! Una proastă!
Inevitabilul s-a produs, deși am sperat la ceva mai bun lipsa consultărilor, a transparenței și a dialogului social, toate au condus către un dezastru monumental de imagine și logistică pentru instituție și polițiști”, anunță polițiștii.

Ultimele Articole