AcasăEconomieSUA alocă BAE Systems 35 de milioane de dolari pentru a creşte...

SUA alocă BAE Systems 35 de milioane de dolari pentru a creşte de patru ori livrările de cipuri necesare avioanelor de luptă F-35

Anunţul este primul din programul de 52,7 miliarde de dolari ”Chips for America” pentru producţia de semiconductori şi subvenţii pentru cercetare, aprobat de Congres în august 2022, pentru a intensifica producţia de cipuri din SUA, pe fondul preocupărilor legate de dependenţa de Asia.

Preşedintele Joe Biden a declarat că ”anul viitor, Departamentul pentru Comerţ va acorda mai multe miliarde pentru a produce mai mulţi semiconductori în America” şi va stimula cercetarea şi dezvoltarea.

Departamentul a declarat că a semnat un memorandum preliminar pentru a oferi 35 de milioane de dolari către BAE Systems Electronic Systems, o unitate a BAE Systems, pentru a sprijini modernizarea Centrului de microelectronică al companiei din Nashua, New Hampshire.

Pentagonul intenţionează să cheltuie 1.700 miliarde de dolari pentru programul F-35, inclusiv cumpărarea a 2.500 de avioane în următoarele decenii.

Consilierul pentru securitate naţională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a spus că cipurile sunt esenţiale pentru F-15 şi F-35.

”Nu vrem să fim într-o poziţie în care o altă ţară ne poate opri într-un moment de criză”, a spus Sullivan reporterilor.

Departamentul pentru Comerţ a emis în septembrie reguli pentru a preveni utilizarea subvenţiilor pentru cipuri de către China şi a luat măsuri în octombrie pentru a opri livrările către China de cipuri avansate de inteligenţă artificială.

Companii precum Intel, Micron, GlobalFoundries se numără printre cele care solicită finanţare semnificativă din programul de cipuri.

Secretarul pentru Comerţ, Gina Raimondo, a declarat că premiul acordat BAE ”este primul dintre multe anunţuri. Ne aşteptăm ca ritmul acestor anunţuri să se accelereze în prima jumătate a anului viitor”.

Proiectul din New Hampshire va reduce preţul viitoarelor cipuri la jumătate, beneficiul compensând costul de 35 de milioane de dolari, a spus un oficial al administraţiei.

Cipurile sunt folosite pentru sistemele de război electronic în medii de luptă pentru avioanele F-35 construite de Lockheed Martin.

 

Ultimele Articole