AcasăEconomieFinante PersonaleTot mai mulți români suferă de ”sărăcie energetică”

Tot mai mulți români suferă de ”sărăcie energetică”

Din cauza prețurilor mari la energia electrică și la gazul natural, iarna stăm în frig, în timp ce vara nu putem să creăm o atmosferă mai răcoroasă, fiindcă aerul condiționat poate ridica mult costul facturii lunare.
Prin urmare, preferăm să ne diminuăm condițiile de trai și nivelul de viață, doar pentru a economisi câțiva bănuți sau pentru a nu ajunge în situația în care ni se taie aceste servicii, din cauza neplății.
Fenomenul sărăciei energetice a existat în permanență, dar s-a acutizat în ultimele luni, de când România, la fel ca restul Europei, se confruntă cu o criză energetică de proporții, care a scumpit foarte mult facturile noastre curente.
În pofida sprijinului acordat de autoritățile centrale, prețurile rămân în continuare mari, iar aceasta nu este singura scumpire pe care o suportăm. Din nefericire, trăim o perioadă de scumpiri la toate bunurile și serviciile de larg consum.
Prin urmare, pe bugetele noastre nu apasă numai costul mărit al facturilor, ci și prețuri mai mari la alimentele de bază, la combustibil, la ratele bancare și, practic, la tot ce avem nevoie pentru a duce o viață cât de cât normală.
Acesta fiind contextul, puterea noastră de cumpărare scade, mai ales că veniturile n-au ținut pasul cu rata anuală a inflației, calculată de Banca Națională a României ca fiind la nivelul de 15,1% în luna iunie și având o tendință de creștere.
Articolul integral pe stiripesurse.ro

Ultimele Articole