AcasăTech&ScienceTelecomTOTUL DESPRE IPHONE 13 MINI. O ANALIZĂ A NOULUI MODEL LANSAT DE...

TOTUL DESPRE IPHONE 13 MINI. O ANALIZĂ A NOULUI MODEL LANSAT DE APPLE

Cel mai nou membru al familiei Apple a fost lansat la mijlocul lunii septembrie. iPhone 13 mini este cel mai mic model al noii generații de iPhone-uri, cea de-a 13-a, care are ca exponent iPhone 13 Pro Max, cu un ecran de 6.7 inci.

Anul trecut analizam varianta de iPhone 12 mini, care a fost catalogat ca un telefon de dimensiuni mici, dar nu și cu performance scăzute. În ciuda faptului că are un ecran de 5,4 inci, mult mai mic decât cel al telefonului iPhone 12, și-a păstrat cipul A14 Bionic, funcțiile de Night Mode și, bineînțeles, formatul și designul „fraților mai mari”.

IPhone 13 mini nu numai că păstrează aceleași caracteristici ca iPhone 13 și majoritatea familiei 13 Pro, dar s-a îmbunătățit substanțial. Are, totuși, și ușoare dezavantaje, însă noile funcții îl transformă într-un model mult mai bun decât cele din generația anterioară.

 

DESIGN IDENTIC CU IPHONE 12 MINI, DAR CU O BATERIE MAI MARE

IPhone 13 mini păstrează același design cu margini plate ca modelul anterior și aparent, cel puțin în partea din față, nu există diferențe. Cu toate acestea, când îl porniți, vă dați seama că ecranul are o suprafață puțin mai mare.

Acest lucru se întâmplă deoarece Apple a reproiectat camera din față, după ce și-a dat seama că ocupa prea mult spațiu. Acum ocupă cu 20% mai puțin, ceea ce mărește zona utilizabilă a ecranului, fără a afecta sistemul de autentificare facială Face ID.

Cealaltă mare diferență în ceea ce privește designul se găsește pe spatele telefonului. Mai exact, Apple a reproiectat camerele și a amplasat lentilele sistemului cu două camere în diagonală pentru a obține îmbunătățiri în calitatea fotografiilor. IPhone 13 mini este practic identic cu iPhone 12 mini. Diferența se găsește în plasarea diagonală a lentilelor de pe spate.

În ceea ce privește dimensiunea, aceasta este în continuare același, dar există o ușoară diferență de greutate (imperceptibilă chiar și atunci când cântăriți ambele telefoane simultan, cu ambele mâini): iPhone 12 mini are 133 de grame, în timp ce iPhone 13 mini cântărește 140 de grame. Acest lucru este din cauza bateriei, care este mai mare la noul model.

Familia 13 de la Apple este protejată pe partea frontală cu Ceramic Shield, ceea ce face ca geamul ecranului să fie mai rezistent. În plus, telefonul este unul waterproof, așa că este protejat din fabrică împotriva scurgerilor de lichide, cum ar fi cafeaua sau băuturile răcoritoare. De asemenea, rezistă și la scufundări accidentale în apă.

 

Acest smartphone vine în patru culori: alb, negru, albastru și roz. Prețul pornește de la 800 de euro și ce e important să rețineți este că Apple donează o parte din veniturile obținute din vânzarea de iPhone 13 mini pentru combaterea HIV / SIDA în Africa.

Afișaj Super Retina XDR, cip A15 Bionic și autonomie mai mare! Ecranul este similar cu cel al iPhone 12 mini, cu o rezoluție de 2.340 x 1.080 pixeli și 476 dpi. Cu toate acestea, Apple a îmbunătățit luminozitatea maximă cu 28% la acest telefon care are o luminozitate excepțională mai ales pentru conținutul HDR, cum ar fi fotografiile și videoclipurile. Compania promite că acest lucru nu afectează eficiența energetică a telefonului.

Cipul A15 Bionic este comun tuturor celor patru modele de iPhone 13 și împărtășește caracteristici precum tehnologia sa de 5 nanometri sau procesorul său cu 6 nuclee (2 de înaltă performanță și alte 4 axate pe eficiență).

Diferența se găsește în GPU, deoarece atât iPhone 13 cât și iPhone 13 mini au 4 nuclee, dar modelele Pro adaugă încă un nucleu pentru a ajunge la 5. Și, de asemenea, memoria RAM a celor două versiuni de iPhone 13 este de 4 GB, în timp ce familia Pro se ridică la 6 GB.

Datorită eficienței cipului A15 Bionic, integrării perfecte a iOS 15 și dimensiunea mare a bateriei, iPhone 13 mini a reușit să distrugă mitul potrivit căruia Apple trebuie să mai lucreze la modelele mai ieftine.

Conform  testelor, autonomia iPhone 13 mini s-a îmbunătățit la 8 ore și 41 de minute, o diferență substanțială față de cele 7 ore și 28 de minute ale iPhone 12 mini, aceste măsurători apropiindu-se de cele confirmate de Apple, care vorbește despre o creștere de o oră și jumătate

Sistem cu cameră duală! Camerele iPhone 13 și iPhone 13 mini au fost reproiectate. Asta se reflectă în calitatea fotografiilor și a videoclipurilor pe care le realizăm. Totuși, spre deosebire de modelele Pro, iPhone 13 mini nu are teleobiectiv, dar are o deschidere de unghi foarte mare și permite realizarea fotografiilor tip wide. În plus, pozele făcute cu iPhone 13 mini sunt mult mai luminoase decât cele realizate cu modelul similar de anul trecut.

Un lucru care le lipsește modelelor non-Pro iPhone 13 este fotografia în mod macro. În familia Pro, atunci când apropiem camera la mai puțin de 10 cm (și putem ajunge la o distanță de 2 cm), acest mod intră în funcțiune și ne permite să avem în continuare o imagine focalizată.

Totuși, telefonul vine cu funcții inteligente pentru realizarea fotografiilor și are cinci stiluri incorporate pentru instantanee: standard, cald intens, luminos, cald și rece.

Ultimele Articole