AcasăEconomieUPDATE - Incendiu la CNE Cernavodă/ Pompierii susţin că acesta se manifestă...

UPDATE – Incendiu la CNE Cernavodă/ Pompierii susţin că acesta se manifestă la o pompă, iar situaţia este sub control/ Nu sunt persoane rănite/ Precizările SN Nuclearelectrica

UPDATE – Reprezentanţii SN Nuclearelectrica au anunţat că incendiul este unul minor şi s-a produs la o pompă din subsolul clădirii turbinei, fără a avea impact asupra altor echipamente. 

 

”Conform măsurilor de siguranţă aplicabile în astfel de situaţii personalul a fost evacuat din clădirea turbinei. Nu au existat victime, persoane expuse la fum sau daune colaterale. În prezent echipamentul este izolat şi se fac investigaţii pentru identificarea cauzei. Incendiul minor şi degajarea de fum nu au avut impact asupra securităţii nucleare şi asupra producţiei, centrala funcţionând la putere nominală şi în parametri normali”, au transmis reprezentanţii Nuclearelectrica.

 

Ei au amintit că Unitatea 1 a CNE Cernavodă este în programul de oprire planificată.

 

UPDATE – Pompierii au precizat că nu au fost persoane rănite şi nici evacuate. 

 

”Din fericire, nimeni nu a fost rănit şi nici evacuat întrucât este vorba despre zona operatională. Situaţia este sub control, incendiul a fost localizat şi se lucrează pentru răcire. Intervenim cu 23 de pompieri şi 3 maşini de stingere, o autoscară şi un echipaj de prim ajutor”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.

 

ŞTIREA INIŢIALĂ – Purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Ana Maria Stoica, a afirmat că incendiul se manifestă la o pompă.

 

”Este vorba de un incendiu minor, fără flacără, la Unitatea 2 de la Centrala Nuclear-Electrică. Incendiul, din primele informaţii, este la o pompă. Situaţia este sub control. Intervenim cu două autospeciale de stingere şi o autoscară”, a afirmat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.

 

Ana Maria Stoica a menţionat că nu se impune transmiterea unui mesaj Ro-Alert pentru că nu este pusă în pericol populaţia.

Ultimele Articole