AcasăEconomieVâlcea: Magistrală de gaz avariată în localitatea Mihăeşti / Posibil să fi...

Vâlcea: Magistrală de gaz avariată în localitatea Mihăeşti / Posibil să fi fost lovită de un utilaj agricol / Pierderi importante de gaz / 20 de persoane din opt gospodării, evacuate

”Pompierii militari vâlceni au fost solicitaţi, cu puţin timp în urmă,  pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor, ca urmare a avarierii unei conducte de gaze, în localitatea Mihăeşti. La locul evenimentului s-au deplasat de urgenţă forţe din cadrul Detaşamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea şi Punctului de Lucru Buneşti, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o autospecială CBRN”, a transmis, miercuri, ISU Vâlcea.

Sursa citată a precizat că forţele ISU ajunse la faţa locului au constatat că sunt pierderi însemnate de gaze, fisura fiind la o conductă magistrală.

”A fost anunţat de urgenţă DISTRIGAZ. Echipajele operative au balizat zona şi au realizat un perimetru de siguranţă, urmând a se lua toate măsurile necesare pentru protecţia populaţiei din zona respectivă”, a mai transmis ISU Vâlcea.

Pentru a fi în afara oricărui pericol, pompierii militari au evacuat 20 de persoane din 8 gospodării, aflate în zona evenimentului.

Echipajul CBRN efectuează măsurători pentru a stabili riscul de explozie.

Cauza incidentului se cercetează. E posibil ca ţeava să fi fost atinsă de un utilaj agricol.

 

Ultimele Articole