AcasăEconomieAgenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a aprobat plăţi de 27,3 milioane de...

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a aprobat plăţi de 27,3 milioane de euro pentru proiecte de investiţii şi pentru măsurile de mediu şi climă, beneficiarilor PNDR

”Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a aprobat plăţi în valoare totală de 27,3 milioane de euro (27.306.264 euro) pentru proiecte de investiţii şi pentru măsurile de mediu şi climă. Plăţile au fost efectuate în perioada 6 iunie – 5 iulie 2022 şi sunt realizate din fondurile alocate României prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020)”, a anunţat APIA.

Pentru investiţiile fermierilor, ale antreprenorilor, ale procesatorilor şi ale autorităţilor locale, AFIR a virat 15,5 milioane de euro, fonduri nerambursabile alocate pentru decontarea cheltuielilor eligibile.

Totodată, AFIR a avizat plăţi însumând 11,8 milioane de euro, acordate pentru compensarea pierderilor de venit ale fermierilor, aferente măsurilor de mediu şi climă gestionate de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

AFIR efectuează plăţile din fondurile publice nerambursabile pe care le gestionează ca urmare a depunerii de către beneficiarii PNDR 2020 a cererilor de plată, în conformitate cu procedurile care se aplică contractelor de finanţare încheiate.

 

Ultimele Articole