AcasăEconomieAUR cere BNR scăderea dobânzilor şi să nu îi pedepsească pe români...

AUR cere BNR scăderea dobânzilor şi să nu îi pedepsească pe români şi mediul de afaceri pentru lipsa de performanţă a statului

„Dobânda-cheie de politică monetară este motivul creşterii accelerate a indicelui ROBOR în ultimele zile, iar ratele bancare au crescut şi ele într-un ritm alert, cu sume din ce în ce mai greu de suportat de către români. În unele cazuri, aproape s-au dublat. Nu este normal ca alţii să plătească pentru lipsa de performanţă a statului român, pentru pensiile speciale nesimţite şi pentru subvenţiile acordate partidelor de la buget”, a declarat preşedintele George Simion.

Vicepreşedintele AUR Marius Luluea a adăugat că „antreprenorii români duc banii în zona economică, în servicii şi în producţie, în vreme ce statul se împrumută excesiv pentru a-şi finanţa deficitul bugetar şi datoria publică”.

„Profitul mediu al companiilor este de aproximativ 10%, ceea ce înseamnă că investiţiile cu credite ce au dobânzi de aproape 10% nu se mai justifică. BNR să impulsioneze reforma statului, nu să-i pedepsească pe românii cinstiţi şi să afecteze mediul de afaceri!”, a mai afirmat Lulea.

 

Ultimele Articole