AcasăActualitateAvion prăbuşit în Grecia. Toate persoanele aflate la bord au murit

Avion prăbuşit în Grecia. Toate persoanele aflate la bord au murit

Avionul, un Antonov An-12, decolase în cursul zilei din oraşul sârb Nis şi se îndrepta spre capitala Iordaniei Amman. Pilotul ar fi cerut permisiunea de a efectua o aterizare de urgenţă în Kavala, nord-estul Greciei, din cauza problemelor la motor. Avionul s-a prăbuşit în cele din urmă în apropierea satului Paleochori, într-o zonă nelocuită la aproximativ 40 de kilometri de aeroport. La bord erau opt persoane. Niciuna dintre ele nu a supravieţuit accidentului.
Diverse mass-media au susţinut că avionul transporta arme şi/sau muniţie pentru Ucraina, în special pentru că martorii au spus că au fost auzite mai multe explozii la scurt timp după accident.
Oficial, încă nu se ştie ce marfă transporta avionul. Pompierii şi serviciile de urgenţă s-au deplasat iniţial la faţa locului, dar apoi s-au retras în aşteptarea sosirii unor echipe speciale, după ce doi salvatori au fost transportaţi la spital din cauza problemelor respiratorii. De asemenea, tuturor jurnaliştilor şi oamenilor prezenţi li s-a ordonat să părăsească imediat zona.

Ultimele Articole