AcasăEconomieConstrucția gardurilor de susținere din beton

Construcția gardurilor de susținere din beton

Gardurile de susținere din beton sunt utilizate pentru a oferi un plus de susținere terenului, securitate, protecție, dar și pentru a obține intimitate, umbră sau protecție împotriva factorilor de mediu externi. Gardurile de susținere din beton oferă durabilitate superioară, flexibilitate dar și economie. Gama largă de culori și texturi poate fi folosită pentru a completa stilurile arhitecturale sau pentru a integra peisajului natural.

Realizarea gardurilor de susținere din beton – o sarcină deloc simplă

Deși la prima vederea realizarea unui gard de susținere pare a fi o sarcină ușoară, realitatea este cu totul alta. De la planificarea inițială, achiziția materialelor adecvate, trasarea bazei, construirea cofrajelor, pregătirea și adăugarea armăturii, turnarea betonului, instalarea sistemului de drenaj, finisarea gardului și realizarea treptelor, proiectul este unul destul de complex și poate fi chiar o sarcină descurajantă atunci când încercați să realizați gardul de susținere pe cont propriu.

Realizarea proiectului pe cont propriu adaugă stres, griji, cheltuieli inutile, dar și muncă realizată incorect. Din aceste motive, este recomandat să solicitați ajutorul firmelor specializate în realizarea gardurilor de susținere din beton. Vă veți putea bucura de la bun început de un proiect realizat în mod adecvat, bugetul va fi respectat, iar dumneavoastră veți scăpa de stresul alocat construirii gardului în sistem propriu.

Beneficiile gardurilor de susținere din beton

Gardurile de susținere din beton reprezintă o alegere populară atunci când doriți să creați o protecție împotriva eroziunii solului și un plus de securitate, alături de intimitate și o ecranare a spațiului.

Betonul este un material de înaltă rezistență, conferă durabilitate, se pretează excelent diferitelor materiale decorative, iar un gard din beton poate dispune de orice dimensiuni, este ușor de realizat, dar și de întreținut și ajută la economisirea bugetului pe termen lung.

Atunci când locuința dumneavoastră este construită în pantă, un perete de susținere din beton va împiedica solul din jurul curții să se erodeze și alunece. Gardul va ajuta la prevenirea inundațiilor și va menține structura pe loc.

De asemenea, un gard de susținere din beton va spori atractivitatea estetică a întregii zone, atunci când este finisat într-un mod decorativ. Chiar dacă gardul din beton are principalul rol de a susține solul, prin finisarea acestuia, va arăta ca parte integrantă a întregului ansamblu al casei.

Gardurile din beton sunt ideale atât pentru locuințe personale, dar și pentru obținerea unui grad ridicat de securitate în cazul afacerilor industriale sau comerciale, unde există riscul eroziunii solului și alunecărilor de teren.

Prețurile pentru construcția gardurilor de susținere din beton

Prețurile pentru construcția gardurilor de susținere din beton variază în funcție de complexitatea proiectului, de natura solului și alte detalii ce țin de estetică și design. Pentru a afla cu exactitate prețul zidurilor de susținere, trimiteți o cerere cât mai detaliată specialiștilor din cadrul platformei Wilio. Solicitați oferte de preț pentru zid sprijin și veți primi mai multe oferte din care puteți alege.

Costurile pentru construcția unui zid de sprijin de beton variază între 7870 și 59000 de lei, iar un cost mediu este de 14200 de lei. Însă un zid de sprijin de beton vă va ajuta să vă protejați locuința sau zona de relaxare, așadar bugetul nu trebuie stabilit cu zgârcenie, ci trebui privit ca fiind o necesitate.

Odată ce ați reușit să găsiți o companie potrivită și să stabiliți un buget, puteți începe construcția gardurilor de susținere din beton și crearea unui loc relaxant, sigur, unde să vă petreceți serile de vară.

Ultimele Articole