AcasăSport/SanatateDavid Popovici vrea să revoluționeze înotul! Antrenorul campionului: „E timpul pentru un...

David Popovici vrea să revoluționeze înotul! Antrenorul campionului: „E timpul pentru un nou mod de abordare”

David Popovici a învins adversari mult mai solizi din punct de vedere fizic la Campionatul Mondial de Natației de la Budapesta, iar antrenorul Adrian Rădulescu a afirmat că „Racheta din România” vrea să revoluționeze înotul.

David Popovici nu vrea să devină mai mare ca musculatură

Popovici a cucerit două medalii de aur la Budapesta, iar antrenorul acestuia a afirmat după finala de la 100 m liber că cei doi vor să schimbe modul în care este abordată această probă.

„Nu știu dacă ne-am pregătit pentru medalii, dar ne-am pregătit să fim competitivi, cât de sus nu știam.

David așa este construit și nu vrem să devină mai mare ca musculatură. Trebuie să regândim un pic felul în care a fost înotată 100 de metri în ultimii 20 de ani. E timpul pentru un nou mod de a aborda această probă.

Acum e o chestiune despre cine e mai bun pe ultimii 50 de metri. Cu cât ești mai mare, folosești mai multă energie și o utilizezi în prima parte și apoi rămâi fără” – Adrian Rădulescu, citat de GSP.

David Popovici și recordul unic de 49 de ani pe care l-a egalat

De-a lungul Campionatului Mondial de Natație un singur sportiv reușise să câștige probele de 100 și 200 m liber de la aceeași ediție.

Se întâmpla în urmă cu 49 de ani, iar cel care bifa această performanță se numește Jim Montgomery (SUA – are în prezent 67 de ani). Ediția din acel an a competiției a fost găzduită de Belgrad.

Ce urmează pentru David Popovici, după medaliile de aur câștigate la CM Natație

După ce a strălucit la Budapesta, David Popovici va avea câteva zile de pauză, apoi va participa la alte trei competiții importante:

Campionatele Europenele de juniori de la Otopeni (5-10 iulie);

Campionatele Europene de seniori la Roma (11-17 august);

Campionatele Mondialele de juniori de la Lima (30 august-4 septembrie).

Ultimele Articole