AcasăExterneEșec pentru ELON MUSK! I-a explodat o rachetă

Eșec pentru ELON MUSK! I-a explodat o rachetă

O rachetă de propulsie produsă de SpaceX pentru nava spaţială Starship a luat foc în timpul unei lansări-test, luni, în Texas, ceea ce constituie un posibil eşec pentru scopul lui Elon Musk de a lansa Starship pe orbită în acest an, relatează Reuters. „Da, de fapt, nu e bine. Echipa evaluează daune”, a scris Musk pe Twitter după explozia prototipului Super Heavy Booster 7.
Explozia, care a cuprins baza rachetei şi a părut să zdruncine camera video, a fost specifică testului de pornire a motorului, a afirmat, marţi, Elon Musk, potrivit Reuters.
Nava spaţială a SpaceX, care va avea o înălţime de 120 de metri când este cuplată cu propulsorul, este vehiculul de lansare de ultimă generaţie al companiei şi este esenţială pentru obiectivul lui Musk de a face călătoriile umane în spaţiu mai accesibile.
La sfârşitul lui 2020 şi începutul lui 2021, SpaceX a pierdut patru modele într-o succesiune de lansări de test la mare altitudine. Prototipul Starship a realizat o aterizare sigură în luna mai a anului 2021.

Ultimele Articole