Mathias Nicolaie abia a învățat să vorbească, dar se descurcă de minune atunci când e la volan.
La doar 5 ani, Mathias este cel mai mic sportiv participant la Marele Premiu al Orașului Ploiești! Băiețelul face Karting Electric din acest an și până acum are 3 concursuri la activ.
„Îmi place foarte mult. Tina m-a învățat cum să folosesc pedalele. Eu mă uit la Formula 1 și am doi piloți preferați, pe Verstappen și pe Leclerc” – Mathias Nicolaie, pilot Karting Electric.
Paul are 7 ani și e înnebunit după jocurile cu mașini pe consolă.
„ E distractiv să merg la Karting. Aș vrea să devin pilot, dar nu de Formula 1” -Paul Andrei Ștefan, pilot de Karting Electric.
La 7 ani, Anelisse are ștate vechi în Kartingul Electric. Face acest sport de la 5 ani, a câștigat până acum mai multe premii, iar la clasa ei e singura fata care în concursuri se bate cot la cot cu băieții.
„E foarte multă adrenalină să fiu pe circuit cu băieții. Tot timpul am emoții, unii sunt mai buni ca mine. Niciunul nu mă protejează, din contră, toți vor să câștige” – Anelisse Georgiana Ionașcu, pilot de Karting Electric.
Robert Drăgan, promotorul Kartingului Electric în România, are mari bătăi de cap atunci când organizează o etapă națională de Karting Electric. El și soția sa, Tina se ocupă de peste 60 de copii care participă ,la fiecare competiție. Robert recunoaște că greu pică pe Tina!
Ea este cea care îi învață pe cei mici primele taine ale kartului!
„Fără ea ar fi fost imposibil să organizăm aceste competiții. Este ca și cum vrei să faci copii dar nu ai o soție. Dacă vrei să faci această activitate, fără o Tina e imposibil” -Robert Drăgan, promotorul Kartingului Electric în România.
„E greu cu cei mici de 5 și 6 ani”
Pe Bulevardul Independenței din Ploiești s-a desfășurat în weekend-ul trecut, sub egida FRAS, a treia etapă a Campionatului Național de Karting Electric 2022, „eKarting SuperSlalom + eKarting Speed Fast” – Marele ePremiu al Orașului Ploiești, competiție la care au participat 27 de piloți.
Evenimentul cu amprentă ZERO și CO2 asupra orașului, a fost organizat de Asociația Sportivă Clubul de Karting București, în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploiești.
Micuții sportivi, ale căror karturi sunt 100% electrice și încălzite exclusiv solar, au fost împărțiți în următoarele categorii: 7 la clasa NanoWatt, 5 la MicroWatt, 6 la MiniWatt, 6 la SuperMiniWatt și 3 la JuniorWatt.
„E o parte unde ne ajută și părinții, noi când îi legitimăm pe copii, ne bazăm și pe părinți, ei chiar semnează să fie alături de noi să îi gestionam la competiții. Este vorba de copii de 5 și 6 ani, pe care nu poți să ți-i faci prieteni peste noapte la această vârstă” -Robert Drăgan, promotorul Kartingului Electric în România.
Atunci când ajung la Clubul de Karting Electric al lui Robert și al Tinei, copiii învață de la zero tainele acestui sport.
„Suntem pe Autodromul nostru de la Crevedia și, ca în primii ani de școală, îi învățăm pe copii ce să facă. Durează un an ca un copil de 5 ani să fie competitiv” -Robert Drăgan, promotorul Kartingului Electric în România.
La clubul pe care familia Drăgan îl conduce sunt aproape 300 de copii.
„Activi avem în jur de 270, dintre care, 60 prin rotație sunt licențiați și merg la competiții” -Robert Drăgan, promotorul Kartingului Electric în România.
Sursa: SPORTS-NET