AcasăEconomieBurseMedLife, Impact Developer & Contractor, Conpet și Purcari Wineries urmează să intre...

MedLife, Impact Developer & Contractor, Conpet și Purcari Wineries urmează să intre în indicii FTSE Russell

BT Capital Partners se așteaptă ca MedLife, Impact Developer & Contractor, Conpet și Purcari Wineries să intre în indicii FTSE Russell, la review-ul din martie, potrivit unui raport din 11 ianuarie 2022. De asemenea, analiștii consideră că Bittnet Systems ar putea fi exclusă din indici.

Analiștii arată: “Calculele noastre indică următoarele posibile includeri și, respectiv, o excludere din FTSE GEIS ale emitenților locali. Nuclearelectrica ar urmă să fie promovată de la categoria Small Cap la Mid Cap.

MedLife ar trebui să intre în GEIS că un emitent Small Cap. Ne așteptăm că Impact Developer & Contractor, Conpet și Purcari Wineries să fie incluse în categoria Micro Cap. Având în vedere că la finalul perioadei de referință (31 decembrie) capitalizarea bursieră ponderată cu free float-ul a Sphera Franchise Groupera era foarte aproape de pragul pentru includere, adăugarea acesteia că Micro Cap este mai puțîn probabilă. Considerăm că Bittnet Systems ar putea fi exclusă din GEIS din cauza scăderii sub pragul pentru menținere din punct de vedere al capitalizării ponderate cu free float-ul.

Calculele sunt bazate pe nivelurile de includere și excludere valabile la data rebalansarii trimestriale din decembrie, care vor fi diferite de cele folosite la review-ul din martie. De asemenea, free float-urile folosite în calculele noastre ar putea fi diferite de cele aplicate de către FTSE Russell pentru testarea lichidității.”

Din decembrie, acțiunile One United Properties și Transport Trade Services sunt incluse în indicii FTSE Russell dedicați Piețelor Emergente, FTSE Global All Cap, respectiv FTSE Global Micro Cap.

In septembrie, FTSE a inclus acțiunile Petrom în indicii FTSE Mid Cap, FTSE All World, FTSE All Cap și FTSE Total Cap, iar Teraplast (TRP) a avansat de la indicele Micro Cap la FTSE Small Cap.

România a intrat din 21 septembrie 2020 în categoria piețelor emergente secundare, după criteriile agenției FTSE Russell, la data respectivă cu trei emitenți în indicii FTSE – Banca Transilvania, Nuclearelectrica și Teraplast.

 

Ultimele Articole