AcasăEconomieMUSK laudă DOGECOIN! Nu mai este o monedă ”glumă”

MUSK laudă DOGECOIN! Nu mai este o monedă ”glumă”

Ceea ce a început ca o alternativă satirică la Bitcoin, criptomoneda Dogecoin a fost în focuri în urmă cu câteva tweet-uride Tesla și CEO SpaceX, companiile lui Elon Musk, în ultimele săptămâni, indicând sprijinul lor pentru cel mai trendy altcoin.

 

Săptămâna trecută, prețul Dogecoin a crescut cu 200%, de la 0,13 dolari la 0,39 dolari sâmbătă. Musk a redenumit un tablou „Câinele latrând pe lună” al artistului spaniol Joan Miro din 1926 în „Doge” latrând pe lună. În dimineața de 18 aprilie, Musk a postat pe Twitter o imagine a unei furtuni de praf cu o față de câine Shiba Inu ca „standard dogecoin” care suflă peste „sistemul financiar global”

Citește și: AVERTISMENT pentru fanii BITCOIN: Vine reglementarea

Musk a impulsionat moneda ”glumă”

Chiar dacă valoarea de piață a Dogecoin nu se apropie de Bitcoin, capitalizarea pieței monedei „glumă” a fost catapultată de la peste 1 miliard de dolari la începutul lunii ianuarie la 47 de miliarde de dolari sâmbătă, conform CoinMarketCap. Creată în 2013 de inginerii software Jackson Palmer și Billy Markus, Dogecoin a fost menit să-și bată joc de toată nebunia criptografică de atunci, cu Bitcoin în frunte. Moneda și-a luat numele și logo-ul dintr-un celebru meme din 2013 numit Doge, care prezenta imaginea rasei japoneze de câini Shiba Inu însoțită de text multicolor care reprezenta un fel de monolog interior al câinelui. Anii au trecut de la acel meme și Dogecoin a continuat să fie tranzacționat iar recent simțit un impuls puternic în urma tweet-urilor lui Musk. „Dogecoinul este criptomoneda poporului”, a scris Musk pe 4 februarie 2021.

 

Unde se poate tranzacționa moneda ”glumă”

Dogecoin a fost utilizată în mare măsură pentru a recompensa „pe Reddit și Twitter conținutul de calitate”, potrivit CoinMarketCap. Investitorii pot cumpăra sau vinde Dogecoin la orice bursă care oferă moneda digitală, o pot stoca pe o bursă sau într-un portofel Dogecoin. Spre deosebire de Bitcoin, oferta Dogecoin este neacoperită, ceea ce înseamnă că nu există nicio limită pentru numărul de Dogecoin care poate fi extras. 

 

Citește și: BITCOIN, cel mai rapid activ din ISTORIE

Se poate extrage Dogecoin pe Windows, Mac sau Linux. Investitorii cripto din India își pot configura conturile pe oricare dintre bursele cripto suportate de Dogecoin, cum ar fi WazirX, BuyUcoin etc. De exemplu, pe BuyUcoin, investitorii pot alege dintre platformele disponibile OTC, BuyUcoin EZ, conform Financial Express. 

 

Ultimele Articole