AcasăGeneralPaul Arion, românul care l-a întâlnit pe Vince Vaughn: „Cum am...

Paul Arion, românul care l-a întâlnit pe Vince Vaughn: „Cum am ajuns în cortul ăsta?!”

Paul Arion, românul faimos la Hollywood pentru efectele speciale în filme celebre, a acordat un interviu pentru Money.ro în care a povestit și despre întâlnirile cu vedete, pe covorul roșu.

 

– Cel mai recent film James BondDuneNo time to dieJungle Book… continuă tu, te rog, lista filmelor pe care le-am văzut și îți poartă numele pe generic.
Lista e lungă și poate pot adăuga aici una dintre cele mai frumoase experiențe de film din cariera mea, un alt vis sau poate un vis al oricarui artist de film: să lucrezi personal cu Ridley Scott. O propoziție imprimată pentru totdeauna în memoriea mea, până azi, când încă îmi pune un zambet pe buze este “Ridley Scott, el este Paul Arion, va fi șeful de echipă pentru cinematografie digitală la filmul tău, Prometheus” Și asa a fost, am aterizat cu mâna mea nava Prometheus în coordonatele unde încă este în film pentru totdeauna. Să schimbi lentile la cerințele lui Ridley „să vedem cum se văd” din pupitrul navei Prometheus piramidele „cu o lentilă de 35mm sau 50mm, dă-mi una de 21mm…”, cred că unge inima oricărui cineast. Apoi am pus si piramidele, toate 5, exact cum se văd în film, filmările fiind în Valea Wadi Rum, Jordania și în Islanda. Dar mai sunt: Avengers: Infinity WarThorFast and FuriousTransformersPirates of the CaribbeanTennetMaleficentVenomPacific Rim și unul dintre cele mai importante filme, cel mai recent film regizat de mine cu un prieten numit Fieldtrip care are o prindere mare la public acum în Festivalurile Internaționale.

– Întrebările firești: ce superstaruri ai întâlnit? Cum sunt celebrele covoare roșii? O întâmplare hazlie?
Cea mai hazlie poveste nu o pot spune, dar o zic pe a doua: eram într-un cort de editare pe platou cu Jon Favreau și cu doi dintre supervizorii de la Avatar și se deschide ușa cortului și intră James Cameron: „Salut, salut!” M-am uitat în stânga și-n dreapta, afară în clădirea opusă se filma True Detectives cu prietenul lui Favreau, Vince Vaughn și m-am întrebat „eu oare cum am ajuns în cortul ăsta?!”

 

Citiți aici interviul integral: https://www.money.ro/paul-arion-filmul-este-o-masinarie-imensa-de-artisti/

Ultimele Articole