AcasăEconomieBurseVremuri grele pentru ruși. Bursa de la Moscova nu se va deschide...

Vremuri grele pentru ruși. Bursa de la Moscova nu se va deschide prea curând

Bursa de la Moscova va rămâne închisă și pe parcursul săptămânii viitoare a anunțat, sâmbătă, Banca Națională a Rusiei, relatează CNN. Bursa de la Moscova este închisă din 28 februarie, de când au intrat în vigoare primele sancțiuni împotriva Rusiei, ca urmare a războiului din Ucraina.

Comunitatea internațională a impus un val de sancțiuni economice puternice după ce Putin a lansat invazia Ucrainei, iar economia Rusiei a intrat în pragul colapsului.

Bursa de la Moscova nu s-a mai deschis în 28 februarie, de când primele sancțiuni au început să lovească dur în economia rusă, iar de-atunci a rămas închisă, într-o încercare de a evita o prăbușire inevitabilă. Luni, se vor împlini două săptămâni de când Bursa de la Moscova nu s-a mai deschis.

Rusia a depășit Iranul și Siria și a devenit țara supusă celor mai multe sancțiuni internaționale, potrivit site-ului de monitorizare a sancțiunilor Castellum.ai.

Potrivit site-ului, 2.754 de sancțiuni erau deja în vigoare împotriva Rusiei înainte de 22 februarie. Alte 2.778 de sancțiuni au fost impuse în zilele următoare invaziei, ducând totalul la 5.532 – depășind cele 3.616 de sancțiuni ale Iranului.

Țările din întreaga lume au intensificat sancțiunile împotriva Rusiei în încercarea de a crește presiunea asupra Moscovei pentru a opri atacul asupra Ucrainei.

Economia Rusiei se va contracta cu cel puțin 15% în acest an, conform unei evaluări a Institutului pentru Finanțe Internaționale (IIF), citat de BBC.

Înainte de invazia rusă din Ucraina și de impunerea sancțiunilor la nivel internațional, IIF prognozase o creștere de 3% în 2022 a economiei rusești, însă acum „înrăutățirea drastică și fără precedent a condițiilor financiare ne arată că urmează o recesiune profundă”.

Experții au avertizat că declinul economiei rusești ar putea fi chiar mai dur dacă vor urma boicoturi generalizate ale Occidentului asupra importurilor energetice din Rusia.

O astfel de mișcare ar „afecta drastic capacitatea Rusiei de a mai importa bunuri și servicii ceea ce ar adânci și mai mult recesiunea”, mai spune experții IIF.

 

Ultimele Articole