AcasăMoney&PeopleCele mai scumpe concerte ale unui artist român. Au fost spectacole cu...

Cele mai scumpe concerte ale unui artist român. Au fost spectacole cu buget de peste 100.000 de euro. Ce vedetă a cheltuit cel mai mult

Care au fost cele mai scumpe concerte ale unui artist român. 
Pentru a rămâne în topul aprecierilor, totodată pentru fixarea unui alt nivel financiar mai generos, soliștii noștri cu priză la public investesc sume imense pentru producții concertistice grandioase pe care le pun în scenă pentru a stabili prețul viitoarelor lor show-uri. Money.ro vi-i prezintă artiștii români care au investit adevarate averi pentru producții concertistice puse în scenă, de regulă, la Sala Palatului, Km. 0 al concertelor pe bilete.
Delia în topul celor mai mari investiții în producții concertistice. ”Deliria” costat 150.000 de euro
De departe Delia este artista cu cei mai mulți bani băgați în producții concertistice. Grație unui management profesionist, bugetele sale în spectacole-concept precum ”Welcome to Deliria”, ”Acadelia” ori  ”Rockadelia” sunt de sute de mii de euro pentru un show. Însă investițiile se reflectă în onorariu său, fiind cea mai scumpă solistă din branșa sa. Cea mai scumpă producție a artistei- ”Deliria”- a costat circa 150.000 de euro. Numai chiria Sălii Palatului pe mai multe zile, perioadă necesară repetițiilor, construirii decorurilor și închirierea echipamentului tehnic (comandat din Olanda), a trecut de 40.000 de euro. Chiar dacă sala a fost plină după cele două prezentări ale show-ului, artista a ieșit pe minus dar ecoul spectacolelor grandioase a rămas viu.


Cele mai scumpe concerte ale unui artist român. Au fost spectacole cu buget de peste 100.000 de euro
Delia este urmată de Loredana în clasamentul superproducțiilor concertistice. De fiecare dacă când artista se prezintă la Sala Palatului, o face într-un mare fel: înconjurată de zeci de dansatori și muzicieni și decoruri impresionante. ”Agurida”, ”Ador”, ”Magic” ori ”Sentimente” sunt spectacole puse în scenă cu buget pentru fiecare tematică nouă de circa 100.000 de euro.

Cu câți bani trăiește Marina Voica, la 85 de ani 

Fuego, Paul Surugiu în topul celor mai scumpe producții de concert de la noi
Surpriză, în Top 3 cele mai scumpe producții concertistice ale unui artist de la noi se află Fuego cu un spectacol aniversar de proporții. Pe numele său Paul Surugiu, artistul a reușit cu ”Simfonic” să strângă peste 100 de muzicieni, artiști, dansatori, așa cum nu a fost niciodată scena Sălii Palatului. O producție colosală, un proiect masiv ce a înglobat cheltuieli de aproape 100.000 de euro. ”Au fost cheltuieli mari, chirie sală, chiar și pentru repetiții, angajamentul a câtorva trupe de prestigiu- Ansamblul fraților Vasile și Vitalie Advahov, Angry Band, trupele de dans Ansamblul Valea Prahovei, cea a lui Bursucu’ și baletul condus de Florin Mariș, contribuția unor invitați de geniu: Irina Loghin, Mirabela Dauer, Mioara Velicu întreaga scenotehnică și efectele video aduse de afară, zeci de cazări, și multe altele”, ne spunea artistul campion ca număr de spectacole peste an.

Fuego în topul celor mai scumpe concerte ale unui artist român

Următorii în clasamentul marilor producții concertistice ale unor artiști români, dar cu bugete mai mici, se numără concertele lui Ștefan Bănică Jr. dedicat sărbătorilor de iarnă (spectacole de tradiție în showbiz-ul românesc), cele ale lui Horia Brenciu și Andra (”O iubire shimbă totul” a fost cea mai scumpă producție concertistică a sa, cu un buget de peste 50.000 de euro).

De astăzi e majoră! Iuliana Beregoi sărbătorește în cel mai provocator mod, în costum de baie, pentru prima dată!

 

Ultimele Articole