AcasăSport/SanatateSacrificiile unei românce pentru a ajunge la Jocurile Olimpice: de la concurs,...

Sacrificiile unei românce pentru a ajunge la Jocurile Olimpice: de la concurs, direct la spitalul din Ghana!

Cea mai bună triatlonistă din România, Antoanela Manac, a zburat până în Sudul Africii să câștige puncte la o competiție extrem importantă, care contează pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. Însă cu un preț! A fost nevoită să meargă la camera de gardă din cauza unei erupții pe față provocată de pastilele împotriva Malariei.

Românca a participat în Ghana la Cupa Africii și s-a întors nu doar cu un loc 2 și cu puncte foarte importante, ci și cu probleme de sănătate!

„În Ghana a fost o experiență foarte frumoasă până la concurs, pentru că după nu a mai fost așa. Am suferit o erupție cutanată în zona feței, ceea ce m-a demoralizat un pic” – Antoanela Manac, multiplă campioană națională la Triatlon.

De la concurs, tânăra a ajuns direct la spital!

„Cred că am făcut o reacție alergică la medicamentele pe care le-am luat împotriva Malariei și am fost nevoită să merg la camera de gardă, la spital. Când am ajuns acasă, 3 zile am vizitat Spitalul de Boli Infecțioase. Cu tratament, ușor, ușor mi-am revenit” – Antoanela Manac, multiplă campioană națională la Triatlon.  

A venit cu mâncarea din România

Ca să evite și alte probleme de sănătate, sportiva și-a adus mâncare din România.

„Mi-am adus conserve de ton, orez expandat, batoane proteice și am mâncat doar de la resortul la care am locuit” – Antoanela Manac, multiplă campioană națională la Triatlon.  

Din cauza condițiilor precare din țara africană, proba de înot a fost anulată! 

Apa mării era infestată și la Triatlon, înainte de orice concurs, se testează calitatea apei, iar dacă apa nu este potrivită, nu se aprobă proba de înot. Astfel concursul s-a transformat din Triatlon în Duatlon și asta m-a ținut puțin pe loc și nu m-a lăsat să câștig” – Antoanela Manac, multiplă campioană națională la Triatlon.

Triatlonista a rămas și cu amintiri plăcute din Ghana. 

Oamenii sunt foarte călduroși, foarte pașnici. Nu a fost cum mă așteptam și cum mi s-a spus că este destul de periculos acolo. Mi s-a părut o lume săracă, dar deschisă”– Antoanela Manac, multiplă campioană națională la Triatlon. 

Anto se află acum în America, în Statul Alabama, unde concurează la Jocurile Mondiale.

„Mă pregătesc de un zbor lung de peste 12 ore dar nu-mi pare rău. Nu am mai fost în America în ultimii 3 ani așa că abia aștept. Este vorba de Jocurile Mondiale de la Birmingham, voi merge la proba de Dualtlon”– Antoanela Manac, multiplă campioană națională la Triatlon.

A fost prima în afara listei pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo

Anul trecut, tânăra a avut și o mare dezamăgire pe plan profesional! Deși apărea pe lista de calificare la Jocurile Olimpice, s-a trezit în afara ei.

„Înainte să vină pandemia eram la bătaie pentru poziția de new flag pentru Europa, am sperat până la capăt și am știut că voi fi pe listă, dar în ultima săptămână, Australia a calificat o a treia sportivă. Nu mă așteptam la asta, pentru că orice țară are dreptul la două sportive. Pentru că au intrat 3 sportive în top 30 mondial, australienii au reușit să mai califice o fată și tot clasamentul s-a decalat”– Antoanela Manac, multiplă campioană națională la Triatlon. 

Acum, sportiva nu se gândește decât la calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

„Momentan m-am focusat și mi-am dedicat tot timpul de a face doar asta și sper să reușesc”– Antoanela Manac, multiplă campioană națională la Triatlon.

Nu se desparte de inelul de la mama ei

Pe degetul mijlociu de la mâna dreaptă, Anto poartă un inel cu o valoare neprețuită! Este dăruit de mama ei și de când l-a primit nu l-a dat niciodată jos de pe deget! „Am primit acest inel la vârsta de 14 ani și de mai bine de 13 ani, îl port la mână, nu există zi sau noapte în care să îl dau jos. E inelul primit de la mama, așa că are o valoare sentimentală foarte puternică”– Antoanela Manac, multiplă campioană națională la Triatlon.

E medic rezident la Spitalul Colțea

Antoanela Manac își împarte timpul între cele două mari pasiuni, Triatlonul și medicina. Ea este medic rezident la Spitalul Colțea și se specializează în chirurgie vasculară.

„Le îmbin pe amândouă cu mare pasiune. Nici nu concep să renunț la sportul de performanță”– Antoanela Manac, multiplă campioană națională la Triatlon.

 
Sursa: SPORTS-NET

Ultimele Articole