AcasăEconomieMarcel Ciolacu, despre modificările la Codul Fiscal: În primul rând, nu s-au...

Marcel Ciolacu, despre modificările la Codul Fiscal: În primul rând, nu s-au mărit taxe, s-au scos nişte excepţii / Statul român trebuie să îşi facă treaba / Ce va fi aplicat de la 1 ianuarie din modificări, vom vedea la 1 ianuarie

În acest moment, statul român trebuie să îşi facă treaba. În primul rând, nu s-au mărit taxe, s-au scos nişte excepţii din Codul Fiscal, lucru prevăzut iarăşi în PNRR şi am văzut şi ceilalţi auditori financiari externi au venit cu aceeaşi soluţie, în primul rând România să înceapă digitalizarea şi să înceapă să scoată din excepţiile respective”, a spus liderul PSD.

El a precizat că ”în momentul acesta, este rândul statului român să aibă o colectare mai bună şi să înceapă digitalizarea”.

Ce va fi aplicat de la 1 ianuarie din modificări, vom vedea la 1 ianuarie”, a mai spus el.

Despre plafonul la microîntreprinderi, Ciolacu a spus că acolo ”erau două anomalii”.

”În primul rând, era 1,98% aveau microîntreprinderi între 50.000 şi 1 milion, deci este prins jalon în PNRR de a scade acest plafon”, a afirmat Ciolacu, precizând că ”s-a mai dorit scăderea acestui plafon la 100.000 şi s-a găsit acest compromis la 500.000, pentru că nu afectează multă lume”.

El a menţionbat că mai era o anomalie, că 268.000 de microîntreprinderi nu aveau niciun angajat şi atunci s-a limitat şi numărul de microîntreprinderi, nu poţi să ai o mie de microîntreprinderi, să faci un lanţ, pentru a plăti 1% la stat şi s-a pus şi obligativitatea de a avea minimum un angajat, ţinând cont că ai o microîntreprindere, ceea ce, nu mi se pare că s-a mărit”, a maI spus el, afiremând că este ”o coerenţă”.

 

Ultimele Articole