AcasăMoney&PeoplePreot mort înainte slujbei de Înviere! Călugărul Daniil Pleșa de la Mânăstirea...

Preot mort înainte slujbei de Înviere! Călugărul Daniil Pleșa de la Mânăstirea Frăsinei fusese hirotonit să slujească

Preot mort înainte slujbei de Înviere! Ieromonahul Daniil Pleșa de la Mânăstirea Frăsinei, călugăr hirotonit de episcopul Râmnicului și care putea sluji ca preot, a trecut în neființă la 60 de ani, în locașul dedicat enoriașelor, în timp ce spovedea.

Preotul va fi înmormântat astăzi, după Sfânta Liturghie, în Cimitirul Schitului Vechi al Mânăstirii Frăsinei, locaș de cult socotit drept Athosul României, fiind singura mânăstire ortodoxă din țara noastră unde femeilor le este interzis accesul în interior, pentru acestea fiind costruită o capelă separat. Deși s-a răspândit vestea că părintele Daniil Pleșa a murit chiar în timpul  Slujbei de Înviere, acesta a trecut în neființă înaintea procesiunii. Confuzia a plecat de la un mesaj publicat pe Facebook care s-a propagat cu repeziciune.

Preot mort înainte de slujba de Înviere! Călugărul Daniil Pleșa de la Mânăstirea Frăsinei fusese hirotonit să slujească

”Cu mare durere, vă spunem că Părintele Ieromonah Daniil de la Mănăstirea Frăsinei a adormit întru Domnul, chiar în timp ce săvârșea sfânta slujbă despre patimile, moartea și Învierea Domnului nostru Iisus Hristos…Râu de lacrimi, la trecerea Sfinției Sale în veșnicie! A fost atât de bun, de blând, de milostiv… Simt, și acum, mângâierea mâinii sale pe creștet, întru binecuvântare… Îi văd privirea senină… Îi ascult glasul duios…Dumnezeu să-ți poarte sufletul pe drum luminat în Împărăția Sa, sfinte părinte!”, a fost mesajul ce s-a propagat cu repeziciune despre preotul mort înaintea slujbei de Înviere.

Situată în Comuna Muereasca, județul Vâlcea, Mânăstirea Frăsinei a fost inclusă pe Lista monumentelor istorice din România, fiind atestată din secolul al XVIII-lea.

Purtătorul de cuvânt al BOR, atac la preoții antivacciniști: ”Când am auzit asta m-am cutremurat”

 

 

Ultimele Articole